När du ska äta frukost och inte har något bröd hemma är detta 4-minutersbröd perfekt! Det går så fort att göra och innehåller ingredienser man oftast har hemma. Och det är ljuvligt gott! Ät det helst när det forfarande är ljummet så att smöret smälter på brödet – helt gudomligt underbart! De tar ca 4 minuter att grädda dem i en torr stekpanna.
Dubbla eller trippla gärna degen om du vill ha fler bröd!
Grilltips!
Man kan även grädda bröden på en grill, men tänk på att inte ha för stark värme/glöd för då bränns de och blir inte genomgräddade.
Tips!
Filmjölken kan bytas ut mot naturell yoghurt eller mjölk.
Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola
4-minutersbröd i stekpanna
Ca 4 st
Bröden tar totalt ca 4 minuter att grädda i stekpannan.
2 msk smör, rumsvarmt (30 g)
2 ½ dl vetemjöl
¾ tsk bakpulver
1 ½ krm salt
1 dl filmjölk
GÖR SÅ HÄR
1. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna. Tillsätt filmjölken och blanda ihop allt till en deg.
2. Dela degen i ca 4 bitar.
3. Kavla eller platta degbitarna till rundlar, ca ¾ cm tjocka.
4. Värm upp en stekpanna i gjutjärn på medelvärme. Pudra lite vetemjöl i stekpanna (det ska inte vara något fett i den). Vänd brödet när det får bruna fläckar, ca 2 min per sida. Anpassa värmen så att brödet inte bränns.