Favoritfrallor! Supergoda, mjuka härliga frukostfrallor som är frasiga på ytan och går blixtsnabbt att göra! Tid ca 15 min. Förbered gärna de torra ingredienserna i bunken redan på kvällen så går det ännu snabbare att göra degen på morgonen!
Tips!
Byt ut ca 2 dl av vetemjölet mot grahamsmjöl eller rågmjöl om du vill ha mer fibrer i brödet. Tillsätt gärna valfria, blandade frön i degen, ca ¾ dl.
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)
Här hittar du fler goda, enkla bröd – klicka här!
Bakpulverfrallor
12 st
1 msk bakpulver
1 tsk salt
7 dl vetemjöl
100 g smör, rumsvarmt
3 dl filmjölk
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 250 grader. Blanda bakpulver, salt och vetemjöl i en bunke. Tillsätt smör och nyp ihop det ordentligt med mjölblandningen. Häll ner filmjölken och blanda ihop allt till en lite kladdig deg.
2. Dela degen i ca 12 bitar.
3. Forma runda bullar av degbitarna med mjölade händer. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem något. Strö över lite vetemjöl.
4. Grädda bröden mitt i ugnen i 11–13 min. Låt dem svalna på plåten.