Nyttiga, supergoda plättar gjorda på Keso och ägg (helt utan mjöl). Servera dem gärna med mosade hallon eller andra bär och eventuellt en klick Keso eller vispgrädde.
Fiberhusk består av malda psylliumfrön och tillsätts i smeten för att den ska få en bra konsistens och inte bli blaskig.
Tips! Pudra gärna lite kanel över plättarna vid servering.
Kesoplättar med hallon (utan mjöl)
8–10 st
2 ägg
250 g Keso (3 eller 1,5-procent fett)
1 nypa salt
1 msk fiberhusk
Tillbehör
hallon (eller andra bär)
GÖR SÅ HÄR
1. Vispa upp äggen lite lätt i en skål.
2. Blanda ner Keso och salt och rör om. Blanda sist ner fiberhusken och blanda ordentligt. Låt blandningen stå i 3–5 min.
3. Värm upp ett plättlagg eller en stekpanna. Stek plättarna i smör på medelvärme i 2–3 min på första sidan. Börja stek på medelvärme och sänk sedan till svag värme när de fått färg.
4. Vänd plättarna och stek dem något kortare på andra sidan. Reglera värmen.