Baka utan ugn! En fantastiskt god semifreddo som består av maräng, vispgrädde och choklad. Lätt att göra och garanterat en succé! Den serveras halvfryst och är galet god! Passar vid alla tillfällen – både på ett lyxigare kalas eller efter en trevlig helgmiddag.
Semifreddo betyder halvfryst på italienska och innebär en dessert där vispad grädde och ägg fryses.
Tips marängbottnar!
Använd färdigköpta eller hemgjorda marängbottnar. Båda varianterna går lika bra! Här får du mitt recept på goda, frasiga och lättgjorda marängbottnar som du enkelt bakar själv med bara 2 ingredienser!
[caption id="attachment_43517" align="alignnone" width="215"] Marängtårta i långpanna med choklad & jordgubbar! Klicka här för recept![/caption]
Choklad-semifreddo
Ca 10 bitar
3 ägg
2 marängbottnar
2 msk strösocker
5 dl vispgrädde
200 g mörk choklad eller mjölkchoklad
Garnering
eventuellt ½ dl hackade hasselnötter eller sötmandlar, rostade (kan uteslutas)
GÖR SÅ HÄR
1. Separera äggulorna från vitorna.
2. Vispa upp äggulorna i en skål.
3. Vispa äggvitorna fluffiga i en annan skål.
4. Vispa grädden fluffig, men inte får hårt.
5. Blanda försiktigt ihop strösocker, äggulor, äggvitor och vispgrädde.
6. Lägg en marängbotten i botten på en rund form med samma storlek, klädd med bakplåtspapper i botten och på kanterna.
7. Ringla ner nästan all smalt choklad i grädden och rör om försiktigt så den blir marmorerad (spar lite till garneringen).
8. Bryt sönder den andra marängbottnen i bitar och blanda dem med chokladgrädden.
9. Bred ut grädden ovanpå marängbotten. Ringla lite extra smält choklad på toppen. Strö eventuellt över hasselnötter eller sötmandel (jag uteslöt det). Frys in tårtan i 4–5 timmar. Låt den tina i 20–30 min före servering.