Enkel, nyttig & snabbgjord bikarbonatlimpa! Den är osötad och fantastiskt god. Och lätt att göra eftersom degen bara tar bara några minuter att röra ihop, den behöver inte knådas och inte jäsa. Helt suveränt! 🙂
Osötad bröd utan tillsatt socker eller sirap! Många gånger innehåller filmjölkslimpa en ganska stor mängd sirap, men inte den här! Perfekt om man vill minska på sockermängden. Den är supergod de nyttiga morötter i degen gör den extra saftig.
Osötad filmjölkslimpa med rivna morötter
1 st
3 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
2 dl havregryn
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
1 dl linfrön
ca 50 g morötter, fint rivna
4 ½ dl filmjölk
Garnering
vetemjöl
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
2. Riv morötterna fint.
3. Tillsätt filmjölk och rivna morötter bland de torra ingredienserna och rör ihop allt till en kladdig smet.
4. Häll upp smeten i en limpform, ca 1 ½ liter, klädd med bakplåtspapper. Strö lite vetemjöl på ytan.
5. Grädda limpan längst ner i ugnen i ca 50 min. Lägg över ugnsfolié i slutet av gräddningen om den blir för brun på ytan. (Öppna och stäng luckan snabbt så inte värmen åker ut). Låt limpan svalna inlindad i en handduk. Vänta tills den kallnat innan du skär den i skivor.