Müsli i brödet gör det extra gott, mättande och smakrikt! Frys gärna in bröden till veckans frukostar. Ta fram och tina önskat antal bröd i mikron så smakar det som nybakat!
Tips!
Baka ut degen till vanliga frallor om du vill. Dela degen i 16–20 bitar och rulla dem till runda bullar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och låt dem jäsa i 30 min. Grädda mitt i ugnen i 250 grader, 10–12 min.
TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept!
Kolla in alla mina enkla och goda steg-för-stegrecept på bloggen här!
Müslirutor
25 g jäst
5 dl mjölk, fingervarm
2 msk rapsolja
1 ½ tsk salt
3 dl müsli, valfri sort
11–12 dl vetemjöl
GÖR SÅ HÄR
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt rapsolja, salt och müsli och rör om. Blanda ner mjölet, lite i taget och blanda ihop allt till en smidig deg. Knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 1 tim.
2. Tryck ut degen i en långpanna, ca 25 x 35 cm klädd med bakplåtspapper (en vanlig ugnsplåt går också bra) med mjölade händer.
3. Skär degen i rutor, ca 12 st med en degskrapa eller kniv. Låt det jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.
4. Pensla brödrutorna med vatten. Strö över müsli.
5. Grädda brödet längst ner i ugnen i ca 20 min. Låt det svalna i formen.