Ljuvligt goda, riktiga chokladbollar som har en rykande åtgång! De passar alla tillfällen från barnkalas, fika till kaffet eller njut av en boll efter en god middag. Både vuxna och barn älskar dess chokladbollar. Om man älskar kokos kan man ta 2 dl istället för 1 dl i smeten, men man kan också utesluta det helt om man vill det.
Chokladbollar
20–25 st beroende på storlek
5 dl havregryn
125 g smör, rumsvarmt
1 dl kokos (kan uteslutas eller dubblas)
2 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
2 dl florsocker (kan ersättas med 1 ½ dl strösocker)
2 msk kaffe (kan ersättas med bara vatten, men ger en god smak)
ca ½ dl vatten
Garnering
kokos (eller pärlsocker)
GÖR SÅ HÄR
1. Blanda alla ingredienser i en bunke. Vispa ihop allt med en elvisp (eller riktigt ordentligt med en slev) så att smeten blir riktigt kladdig. Anpassa mängden vatten så bollarna blir lite kladdiga, men de ska hålla ihop bra när de rullas.
2. Gör runda bollar i önskad storlek och rulla dem i kokos (eller pärlsocker). Förvara dem i kylen.