LJUVLIGT GOTT! Saftig sockerkaka med hackad vit choklad i smeten – sååå gott! Kakan kan dekoreras med florsocker och smält, vit choklad, men det kan uteslutas om man bara vill njuta av den i all enkelhet. Receptet innehåller ingredienser man oftast har hemma (förutom chokladen kanske…).
Tips!
– Byt ut den vita chokladen mot mörk choklad eller mjölkchoklad.
Vit chokladsockerkaka
Ca 12 bitar
100 g vit choklad, hackad (spar lite till garnering om du vill)
3 ägg
2 dl strösocker
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
100 g smör, smält (avsvalnat)
½ dl mjölk
3 dl vetemjöl
Garnering
florsocker (kan uteslutas)
smält lite av chokladen och ringla det över kakan (kan uteslutas)
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 175 grader. Hacka chokladen.
2. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Blanda bakpulver, vaniljsocker och vetemjöl och rör ner det i äggsmeten ihop med mjölken och smöret. Blanda snabbt ihop allt till en slät smet.
3. Häll smeten i en smord och bröad sockerkaksform, ca 1 ½ liter.
4. Grädda kakan längst ner i ugnen i 35–40 min. Låt den svalna i formen innan du stjälper upp den på en tallrik. Pudra över florsocker före servering.
5. Smält lite vit choklad. Lägg den i en liten plastpåse och knyt ihop den. Klipp ett litet hål i ena hörnet och spritsa över kakan.