LJUVLIGT GOTT! Krabbelurer, pösplättar, skrabbelucker, kaffeplättar eller snoobelurer som de också kallas smakar allra bäst nygräddade! Servera dem gärna med mosade bär, lättvispad grädde eller sylt. Krabbelurer är som en blandning mellan plättar och muffins. Lite kompaktare än plättar, men ändå väldigt mjuka, och härliga. De är goda till mellis, lunch, på barnkalas eller varför inte på helgfrukosten.
TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram, Facebook & Snapchat för mer inspiration & flera recept!
Krabbelurer med hallon
10–14 st
3 ägg
1 dl strösocker
1 ½ tsk bakpulver
1 nypa salt
5 dl vetemjöl
5 dl mjölk
Garnering
ev. florsocker
GÖR SÅ HÄR
1. Vispa ägg och strösocker pösigt. Blanda bakpulver, salt och vetemjöl och rör ner det ihop med mjölken i äggsmeten. Rör om till en slät smet, men vispa inte länge.
2. Värm upp ett plättjärn och lägg i en klick smör. Häll i smet och grädda på låg värme (eller klicka ut smet i små rundlar i en stor stekpanna). Kontrollera värmen så de inte bränns.
3. Stek krabbelurerna i några minuter på varje sida. Vänd dem när de fått fin färg. Servera gärna plättarna med vispad grädde, mosade bär, äppelmos eller sylt.
4. Hallon: Mosa hallonen med en gaffel. Om du vill kan du strö över lite strösocker, men hallonmoset kan även ätas osötat.
Dessa krabbelurer har jag fått inspiration ifrån Brödklaras, en duktig före detta arbetskollega till mig som gjort dessa. Hennes recept fick mig sugen! Jag gjorde dock en variant med mindre socker och en nypa salt. De blev ljuvligt goda och jag kommer göra dem om och om igen för mina barn blev helt galna i dem!