Bloggar Lindas Bakskola Lindas småkakor Okategoriserade

Strasskakor med chokladlinser

dagens-recept

Bland de godaste småkakorna som finns kvalar strasskakor helt klart in, eller strassburgare som de också heter. Det är en riktig klassiker som är fantastiskt spröd och god! De innehåller  få ingredienser och är lätta att göra. Det enda som kan vara lite svårt och jobbigt är att spritsa ut kakorna för att det är trögt. De första kakorna brukar vara jobbigast. När man har kramat och hållit händerna runt spritspåsen en stund som blir smöret varmt och smidigt och då går det lättare.

Baktips!
Tänk på att krama och bearbeta kakdegen med händerna när den ligger i spritspåsen så smöret i degen blir varm och smidig. Då är det lättare att trycka ut degen genom tyllen.

Här finns fler recept med steg-för-stegbilder!

strasskakor3bilder

 

Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola

Här finns fler recept på goda småkakor med steg-för-stegbilder!

Här finns underbart goda recept på kladdkakor!

Strasskakor med chokladlinser

Ca 60 st

Ljuvligt spröda, spritsade småkakor med chokladlinser på toppen. Rulla bollar och tryck till dem med en gaffel om du inte har någon sprits!

100 g smör, rumsvarmt

½ dl florsocker
1 msk vaniljsocker

1 dl potatismjöl

1 ¼ dl vetemjöl

Garnering
chokladlinser

GÖR SÅ HÄR
1.
Sätt ugnen på 180 grader.

2. Blanda ihop smör, florsocker och vaniljsocker i en bunke.

3. Tillsätt potatismjöl och vetemjöl, lite i taget, och blanda ihop allt till en kladdig deg.

4. Spritsa ut degen med en stor stjärntyll till små kakor. Krama spritspåsen en stund med händerna om degen är trög. Det går lika bra att forma runda bollar av degen och trycka till dem lite med en gaffel om du inte har någon sprits. Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper. Lägg en chokladlins på varje kaka och tryck till lite lätt.

5. Grädda kakorna mitt i ugnen i 10–13 min. Låt dem svalna på plåten. Förvara kakorna i en burk med tätslutande lock i rumstemperatur.

1. Gör degen enligt receptet. Gör i ordning en sprits med en stor stjärntyll. Om du inte har någon tyll går det bra att rullar bollar av degen och gör mönster i dem med en gaffel.
1. Sätt ugnen på 180 grader. Gör degen enligt receptet. Sätt en stor stjärntyll i en spritspåse. Om du inte har någon tyll går det bra att rullar bollar av degen. Du kan trycka ett fint mönster i kakan med en gaffel.
steg2
2. Spritsa ut degen till små kakor med en stor stjärntyll.
steg3
3. Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper.
steg4
4. Lägg en chokladlins på varje kaka och tryck till lite lätt. Grädda kakorna mitt i ugnen i 10–13 min.
steg5
5. Låt kakorna svalna på plåten. Förvara dem i en burk med tätslutande lock i rumstemperatur.

steg6

 

 

utvald-bild

strasskakor3

 

 

 

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Flätad vallmolimpa

Ett vackert, luftigt bröd som är enkelt att göra och himmelskt gott med smör och en skiva ost på.

0

Klippt kanellängd

Klippta kanellängder är både eleganta och gudomligt goda.

0

Lantbröd

Mustigt, enkelt och gott bröd som är bakat på lantbrödsmjöl som innehåller surdeg, vete, råg och rågkli.

0

Philadelphiabullar med citronsmak

Gudomligt goda och saftiga philadelphiabullar som bakas i långpanna.

0

Kardemummaskorpor – knapriga & goda

Skorpor är ett vetebröd som efter gräddningen torkas i ugnen så de blir knapriga och goda.

0

Brödpinnar med flingsalt & oregano

Brödpinnar med flingsalt & oregano är enkla att göra och ett perfekt snacks eller tilltugg på festen, framför TV:n och på buffén.

0

Minilimpor med graham & linfrön

Saftiga och fiberrika minilimpor med graham och linfrön som är goda till frukost, mellis eller på buffén.

0

Så gör du snygga & goda gifflar!

Gifflar är både roliga att göra och goda att äta.

0

Kärleksmums – en älskad chokladdröm

Ljuvligt goda chokladrutor med chokladkaffeglasyr och kokos.

0

Rågsiktskakor – klassiska matbröd

Saftiga och goda rågsiktskakor med hål i mitten som är enkla och roliga att göra.

0

M & M-snittar

Fantastiskt goda M & M snittar som är fullspäckade med mjölkchokladlinser, spröda på ytan och lite sega i mitten.

0

Semmelfläta

Läcker semmelfläta fylld med god mandelmassa och fluffig vispgrädde. Receptet innehåller enkla steg-för-steg bilder.

0