Bloggar Lindas Bakskola Lindas godis Lindas jul Okategoriserade

Chokaldfudge med saltlakrits

chokladfudgesaltlakrits8 chokladfudgesaltlakrits10

SALTLAKRITS + CHOKLAD = DRÖMGODA BITAR Chokladfudge fylld med krossad Turkisk peppar. Det här godiset är galet gott! Jag älskar kombinationen av choklad och lakrits. Det är mycket enkelt att göra dessa godingar! Tid 10 min + några timmar i kylen.

Ljuvligt god Daimbräck – klicka här eller på bilden för recept!
Ljuvligt god Daimbräck – klicka här eller på bilden för recept!
Ljuvligt god Bounty – klicka här eller på länken för recept!
Ljuvligt god Bounty – klicka här eller på länken för recept!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Kolla igenom alla recept i Lindas bakskola – klicka här!

Chokaldfudge med saltlakrits

Julgodis med krossad Turkisk peppar – ljuvligt gott!

Fyllning
5–6 st Turkisk peppar-karameller (eller liknande), grovt krossade eller hackade

Fudge
400 g mörk choklad
25 g smör
1 burk sötad kondenserad mjölk, 397 g (okokt) (använd inte den sorten som heter original eller karamalliserad)

GÖR SÅ HÄR

1. Krossa eller hacka karamellerna lite grovt.

2. Smält chokladen ihop med smöret i en skål över vattenbad. Öppna burken på den kondenserade mjölken.

3. Tillsätt den kondenserade mjölken i chokladsmeten och rör om ordentligt.

4. Rör ner de hackade lakritskaramellerna.

5. Bred snabbt ut smeten i en form, ca 12 x 20 cm, klädd med bakplåtspapper. Låt fudgen stelna i kylen i ett par timmar. Skär den i bitar när den stelnat. (En lite större form kan användas, men då blir bitarna lite plattare).

1. Krossa eller hacka karamellerna lite grovt.
1. Krossa eller hacka karamellerna lite grovt.
2. Smält chokladen ihop med smöret i en skål över vattenbad. Öppna burken på den kondenserade mjölken.
2. Smält chokladen ihop med smöret i en skål över vattenbad. Öppna burken på den kondenserade mjölken.
3. Tillsätt den kondenserade mjölken i chokladsmeten och rör om ordentligt.
3. Tillsätt den kondenserade mjölken i chokladsmeten och rör om ordentligt.
4. Rör ner de hackade lakritskaramellerna.
4. Rör ner de hackade lakritskaramellerna.
5. Bred snabbt ut smeten i en form, ca 12 x 20 cm, klädd med bakplåtspapper. Låt fudgen stelna i kylen i ett par timmar. Skär den i bitar när den stelnat. (En lite större form kan användas, men då blir bitarna lite plattare).
5. Bred snabbt ut smeten i en form, ca 12 x 20 cm, klädd med bakplåtspapper. Låt fudgen stelna i kylen i ett par timmar. Skär den i bitar när den stelnat. (En lite större form kan användas, men då blir bitarna lite plattare).

chokladfudgesaltlakrits6 chokladfudgesaltlakrits9 chokladfudgesaltlakrits7

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Saftig rabarberkaka

Syrlig rabarber + en mjuk, saftig och helt underbart god botten! Passar både som dessert eller som fikabröd till kaffet.

0

Rabarberkaka med kardemumma

Härlig saftig, mjuk och lite seg i kanterna – superläcker lättbakat rabarberkaka!

0

Knäckig rabarbersmulpaj

Lättbakad, lyxig paj som är ljuvligt knäckig på ytan.

0

Rabarber- och jordgubbssmulpaj

Smulpaj med rabarber och jordgubbar är en ljuvlig kombination! Den syrliga, lite sura rabarbern passar perfekt med jordgubbarna.

0

Jordgubbsglass på pinne

Nyttig, frisk & fräsch jordgubbsglass som bara tar 5 min att göra!

0

Rabarbersmulpaj

Ett väl beprövat smulpajsrecept som är helt perfekt i kombination med den syrliga rabarbern.

0

Rabarberkladdkaka

Den sura rabarbern i kombination med den söta, kladdiga kakan är underbar! En gudomligt god kaka!

0