Franska, skurna pepparkakor är ett perfekt alternativ till vanliga pepparkakor som kavlas ut. Den här varianten är ännu godare och går otroligt snabbt att göra också, eftersom man slipper både att kavla och stansa ut figurer i degen. Ett bra recept för den som vill att bakningen ska gå snabbt och smidigt!
TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept!
Kolla igenom alla recept i Lindas bakskola – klicka här!
Skurna pepparkakor
50–60 st
50 g sötmandel
1 dl strösocker
1 tsk kanel
1 tsk pepparkakskrydda
½ tsk bikarbonat
3 dl vetemjöl
½ dl ljus sirap
100 g smör, rumsvarmt
GÖR SÅ HÄR
1. Hacka sötmandel grovt.
2. Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt sirap och smör och nyp ihop allt till en deg.
3. Knåda snabbt in mandeln i degen.
4. Forma degen till en rull. Lägg den i frysen i ca 30 min så den blir lättare att skära i tunna skivor. Sätt ugnen på 180 grader.
5. Skär degen i tunna skivor, 2–3 mm med en vass kniv.
6. Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper.
7. Grädda kakorna mitt i ugnen i 10–12 min. Låt dem svalna och stelna på plåten.