Bloggar Lindas Bakskola Lindas jul Lindas småkakor Okategoriserade

Franska pepparkakor som inte behöver kavlas

franska-pepparkakor3 franska-pepparkakor4

Franska, skurna pepparkakor är ett perfekt alternativ till vanliga pepparkakor som kavlas ut. Den här varianten är ännu godare och går otroligt snabbt att göra också, eftersom man slipper både att kavla och stansa ut figurer i degen. Ett bra recept för den som vill att bakningen ska gå snabbt och smidigt!

Extremt saftiga, goda pepparkakskärleksmums – klicka på bilden för recept!
Extremt saftiga, goda pepparkakskärleksmums – klicka på bilden för recept!
JULGODIS Ljuvligt god wienerchokladbräck med 2 ingredienser – klicka på bilden för recept!
JULGODIS Ljuvligt god wienerchokladbräck med 2 ingredienser – klicka på bilden för recept!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Kolla igenom alla recept i Lindas bakskola – klicka här!

Skurna pepparkakor

50–60 st

50 g sötmandel
1 dl strösocker
1 tsk kanel
1 tsk pepparkakskrydda
½ tsk bikarbonat
3 dl vetemjöl
½ dl ljus sirap
100 g smör, rumsvarmt

GÖR SÅ HÄR

1. Hacka sötmandel grovt.

2. Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt sirap och smör och nyp ihop allt till en deg.

3. Knåda snabbt in mandeln i degen.

4. Forma degen till en rull. Lägg den i frysen i ca 30 min så den blir lättare att skära i tunna skivor. Sätt ugnen på 180 grader.

5. Skär degen i tunna skivor, 2–3 mm med en vass kniv.

6. Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper.

7. Grädda kakorna mitt i ugnen i 10–12 min. Låt dem svalna och stelna på plåten.

1. Hacka sötmandel grovt.
1. Hacka sötmandel grovt.
2. Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt sirap och smör och nyp ihop allt till en deg.
2. Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt sirap och smör och nyp ihop allt till en deg.
3. Knåda snabbt in mandeln i degen.
3. Knåda snabbt in mandeln i degen.
4. Forma degen till en rull. Lägg den i frysen i ca 30 min så den blir lättare att skära i tunna skivor. Sätt ugnen på 180 grader.
4. Forma degen till en rull. Lägg den i frysen i ca 30 min så den blir lättare att skära i tunna skivor. Sätt ugnen på 180 grader.
5. Skär degen i tunna skivor, 2–3 mm med en vass kniv.
5. Skär degen i tunna skivor, 2–3 mm med en vass kniv.
6. Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper.
6. Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper.
7. Grädda kakorna mitt i ugnen i 10–12 min. Låt dem svalna och stelna på plåten.
7. Grädda kakorna mitt i ugnen i 10–12 min. Låt dem svalna och stelna på plåten.

franska-pepparkakor1 franska-pepparkakor2

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Mintkyssar

Klassiskt julgodis som är lätta att göra och ännu enklare att äta!

0

Saffranskladdkaka med hallongrädde

En helt fantastiskt julig, god kladdkaka med saffranssmak! Hallongrädden passar perfekt till denna goding!

0

Mjuk saffranskaka

Saftigare saffranskaka än så här är svårt att hitta! Den är gudomligt god!

0

Saftiga saffransmuffins

Fluffiga, supersaftiga muffins med ljuvlig glasyr & kokos.

0

Chokladkolabräck

Seg chokladknäck i bräckform. Ljuvligt god och lätt att göra!

0

Saffranstigerkaka

En supersaftig, marmorerad kaka med både saffran- och chokladsmet. En perfekt kombination!

0

Saftig saffranskaka

En extremt saftig, mjuk & god saffranskaka! Baktid: 8 min + ugn!

0

Snabb kavring

Lättgjord kavring som inte behöver jäsa. Baktid: ca 5 min + gräddning!

0

Chokladfudge med Daimkross

Knaprig Daim på chokladfudgen är fantastiskt gott!

0

Saffransbullar

Extra saftiga & goda saffransbullar med smörkrämsfyllning!

0

Fyllda saffranssmörbullar

Extremt saftiga, läckra saffransbullar med förslag på 2 olika fyllningar!

0