Chokladbollstårta! Den perfekta tårtan som bakas utan ugn! Så läcker och god! Den håller flera dagar i kylen och kan även frysas in. Både barn och vuxna kommer garanterat älska denna goding!
TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här)
Chokladbollstårta
Klicka till steg-för-stegbilderna här!
15–20 bitar
15 dl havregryn
4 dl kokos
4 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
250 g smör, rumsvarmt
½ dl kaffe
ev. lite vatten
Lager 2:
1 msk kakao
Lager 3:
1 msk kakao
Garnering
100–150 g choklad, mörk eller ljus
kokos
GÖR SÅ HÄR
1. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och nyp ihop dem med smöret. Tillsätt kaffe och blanda ihop till en lagom kladdig smet. Tillsätt lite vatten om det behövs.
2. Ta upp 1/3 av smeten. Tryck försiktigt ut den i en springform eller skål, 15–18 cm i diameter.
3. Blanda ner 1 msk kakao i smeten som finns kvar i bunken.
4. Ta upp hälften av smeten som är kvar och sprid ut den ovanpå den ljusa smeten i formen. Tryck till lite lätt så ytan blir slät.
5. Blanda ner ytterligare 1 msk kakao i den sista smeten i bunken. Sprid ut den ovanpå den ljusabruna smeten i formen. Jämna till ytan. Ställ den i frysen en stund.
6. Smält chokladen över vattenbad.
7. Pensla chokladen på ovansidan av chokladbollstårtan. Strö över kokos och låt den stelna i kylen.
Klicka till steg-för-stegbilderna här!