Den här hemgjorda glassen är verkligen supergod och så enkel att göra. Det behövs ingen glassmaskin utan man fryser glassen direkt i formen. Grädden och den sockrade, kondenserade mjölken ger en härligt gräddig och god glass som slår det mesta. Använd en skopa eller sked och gör kulor av den färdigfrysta glassen.
Du kan smaksätta glassen med precis vad du vill egentligen. Jag har smaksatt denna med hallon och chokladpuffar som är en läcker kombination. Glassen passar både som dessert eller till barnen en varm sommardag!
Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och Facebook: Lindas bakskola (klicka här)
Hemgjord glass utan maskin
8–10 portioner
Fantastiskt krämig och lättgjord glass med hallon och frasiga chokladpuffar.
5 dl vispgrädde
1 burk kondenserad mjölk, sockrad
ca 1 dl hallon, frysta eller färska
ca 1 dl chokladpuffar
GÖR SÅ HÄR
1. Vispa grädden fluffig.
2. Rör ner den kondenserade mjölken och blanda ordentligt.
3. Rör ner hallonen och chokladpuffarna i smeten.
4. Häll glassmeten i en limpform, ca 1 ½ liter. Strö över lite extra chokladpuffar. Täck formen med aluminiumfolié eller plast och ställ den i frysen tills den är genomfryst, ca 6 tim. Ta fram glassen en stund före servering. Servera glassen i strutar eller på tallrik.