Makalöst god och enkel hallonkaka som passar perfekt som dessert eller till fikat. Den går snabbt att göra och innehåller få ingredienser som man oftast har hemma.
Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola
och Facebook: Lindas bakskola
Reklam för Lindas avlånga ugnsform
BAKTIPS!
Baka gärna kakan i min avlånga ugnsform som jag tagit fram till bakning! Den har högra, raka kanter och gjord i aluminium vilket gör att gräddningen blir jämn och perfekt! Klicka här för att beställa ugnsformen!
Hallonkaka i limpform
8–10 bitar
Lättbakad, mjuk hallonkaka med lite segmjuka, frasiga kanter. Den bakas utan bakpulver.
1 ägg
1 ½ dl strösocker
1 ½ dl vetemjöl
50 g smör, smält
Garnering
2–3 dl hallon, frysta eller färska
strösocker
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt i en bunke. Vänd ner vetemjöl och smör och rör om försiktigt till en smet.
3. Häll smeten i en limpform, ca 1 ½ liter, klädd med bakplåtspapper.
4. Lägg hallonen på smeten och strö över lite socker.
5. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 40 min. Låt den svalna i formen och lyft sedan upp hela papperet med kakan ur formen. Servera gärna vaniljsås, glass eller grädde till kakan. Förvara kakan i bakplåtspapperet så behåller den sina lite knapriga kanter.