De här supersmarriga och enkla chokladrutorna med sötsyrliga hallon i smeten är en riktig favorit!
Brownies är egentligen samma sak som kladdkaka, men brownies skärs i rutor och har ibland olika toppingar. Men den här varianten är lite luftigare i konsistensen lite mindre kladdig och tung än en kladdkaka eftersom ägg och socker vispas pösigt och smeten innehåller en liten mängd bakpulver. De är ruskigt goda och älskas av både barn och vuxna!
Hallonbrownies
Ca 24 bitar
Supersmarriga och enkla chokladrutor med sötsyrliga hallon i smeten.
150 g smör
3 ägg
3 dl strösocker
¾ dl kakao
1 nypa salt
½ tsk bakpulver
2 ½ dl vetemjöl
2–3 dl hallon, frysta eller färska
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Tillsätt smöret och resten av ingredienserna (förutom hallonen) i äggblandningen och rör ihop allt till en slät smet.
2. Rör försiktigt ner hallonen i smeten.
3. Häll smeten i en form, ca 22 x 32 cm klädd med bakplåtspapper.
4. Grädda kakan mitt i ugnen i 25–30 min. Låt den kallna helt innan du skär den i rutor.