Magiskt god chokladbrownie med glasyr & kokos! Den har en rykande åtgång och är en riktig favorit!
TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här)
Brownieglasyrkaka
Ca 12 bitar
125 g smör
2 ½ dl strösocker
¾ dl kakao
1 nypa salt
1 ¾ dl vetemjöl
2 ägg
Glasyr
30 g smör, smält
1 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
3 dl florsocker
3–4 tsk starkt kaffe
ev. lite vatten
Garnering
kokos
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda snabbt ihop allt till en slät smet.
2. Häll smeten i en smord och bröad springform, 23–24 cm i diameter.
3. Grädda kakan mitt i ugnen i 24–26 min. Låt den kallna i formen.
4. Glasyr: Blanda ihop alla ingredienserna till glasyren i en skål. Anpassa mängden vätska så den blir lagom bredbar.
5. Bred ut glasyren över kakan. Strö kokos över glasyren. Låt den stelna. Skär kakan i rutor med en vass kniv.