Hackade Daim på glasyren är magiskt gott! Kakan har en supersaftig chokladbottnen!
TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram och Facebook för mer inspiration & flera recept!
Tips! Byt ut Daimen mot kokos så får du vanliga, klassiska kärleksums)
KÄRLEKSMUMS MED DAIMKROSS
Ca 12 bitar
3 ägg
2 ½ dl strösocker
½ dl kakao
3 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
125 g smör, smält
1 dl mjölk
Glasyr
50 g smör, smält
2 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
3 ½ dl florsocker
ca 1 msk starkt kaffe
ev. lite vatten
Garnering
2–3 små Daim, hackade (kokos går också bra)
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Blanda kakao, vetemjöl och bakpulver. Rör ner det i äggblandningen ihop med smör och mjölk. Vispa ihop allt till en smet.
2. Häll smeten i en form klädd med bakplåtspapper (eller smord och bröad), ca 20 x 28 cm.
3. Grädda kakan mitt i ugnen i 22–23 min. Låt den kallna i formen.
4. Glasyr: Blanda ihop alla ingredienserna till glasyren i en skål. Anpassa mängden vätska så den blir lagom bredbar.
5. Hacka Daimen på en skärbräda.
6. Bred ut glasyren över kakan och strö över hackad Daim. Låt glasyren stelna, gärna i kylen så går det snabbare. Skär kakan i rutor med en kniv.