Supersaftig äppelsockerkaka med rivet äpple och knastrande strösocker & kanel i mitten och på toppen. Den är fantastiskt god och verkligen super-supersaftig. Baka och bjud på fika, den här kakan kommer ha en rykande åtgång, jag lovar!
Lindas rivna äppelsockerkaka
12 bitar
3 ägg
2 ½ dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
½ tsk kanel
100 g smör, smält
1 dl mjölk
3 ½ dl vetemjöl
1 äpple, rivet
Fyllning & garnering:
kanel
strösocker
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och strösocker fluffigt i en bunke.
2. Blanda alla torra ingredienser och rör ner det ihop med smör, mjölk och vetemjöl. Blanda allt till en slät smet.
3. Skala och riv äpplet. Rör ner äpplet i smeten.
4. Häll hälften av smeten i en smord och bröad rund form, ca 23 cm i diameter. Strö över ett tunt lager kanel och strösocker.
5. Häll försiktigt över resten av smeten. Strö sist över ett tunt lager kanel och strösocker på toppen.
6. Grädda kakan mitt i ugnen i 42–43 min. Låt den svalna i formen.
Var och när ska det rivna äpplet tillsättas?
Receptet är nu uppdaterat. Med vänlig hälsning Linda 🙂