Superläcker, oemotståndlig kladdig chokladkolakaka med kokos i botten och på kanterna. Den är galet god och passar som dessert, till fikat eller som tårta på festen. Spritsa gärna gräddtoppar på kakan och dekorera med färska bär om du vill ha en festligare kaka.
Tips! Baka en ljuvligt läcker vit kladdkaka – klicka här för recept!
TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här)
Kokoschokladkolakladdkaka
ca 12 bitar
125 g smör
1 ½ dl ljus sirap
1 ½ dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
¾ dl kakao
1 ½ dl vetemjöl
2 ägg
Garnering & till formen
kokos
florsocker
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt sirap och strösocker och låt det puttra på medelvärme i ca 3 min i kastrullen. Låt det svalna lite.
2. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop allt till en slät smet.
3. Häll smeten i en smord och bröad springform (bröa med kokos i botten och på kanterna, ca 24 cm i diameter.
4. Grädda kakan mitt i ugnen i 20–22 min. Låt kakan svalna i formen. Låt den gärna stå i kylen i några timmar för att bli extra seg (täck inte över kakan med något). Servera gärna med vispgrädde och bär.
Tips! Baka en ljuvligt läcker vit kladdkaka – klicka här för recept!
Tips! Baka en ljuvligt läcker vit kladdkaka – klicka här för recept!