Julens godaste knäck! Ett väl beprövat recept som ger den perfekta knäcken! Det är viktigt att knäcken kokar upp ända till 124 grader så den får rätt konsistens när den stelnar. Använd kulprovet om du inte har någon termometer (men det är inte lika tillförlitligt som en termometer). Läs om kulprovet här!
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)
KNÄCK
ca 40 st
(dubbla satsen om du vill)
½ dl hackad sötmandel (kan uteslutas)
Knäcksmet
1 dl vispgrädde
1 dl ljus sirap
1 dl strösocker
2 tsk smör
GÖR SÅ HÄR
1. Hacka sötmandeln grovt.
2. Ställ ut knäckformarna på en bricka eller skärbräda.
3. Blanda vispgrädde, sirap och strösocker i en rymlig kastrull. Låt det koka till ca 124–125 grader. Stäng av värmen och tillsätt smöret. Rör om ordentligt.
4. Rör ner sötmandeln i knäcksmeten.
5. Häll smeten i formarna. Låt knäcken stelna i kylen.