Bloggar Jakobsdals charkuteri Lindas Bakskola Lindas jul Lindas mat Lindas mat i ugn Promotion

Julskinka griljering mor matildas rimmade julskinka

I samarbete med Jakobsdals charkuteri har jag tillagat Mor Matildas rimmade julskinka. Det är en riktig delikatess. En fantastiskt mör, saftig och svensk julskinka skinka. Köttråvaran är noggrant utvald av Jakobsdals styckmästare. Enbart de finaste skinkdelarna av svenska grisar används. Skinkan är fri från synligt fett och rimmad enligt en gammal hantverkstradition.

Mor Matildas rimmade julskinka tillagas enligt sous vide-metoden. Det innebär att den ligger i en stekpåse och tillagas länge på låg värme. Det gör skinkan otroligt saftig och mör. Den godaste skinkan jag tillagat.  Och den sköter sig helt själv i ugnen. Det går inte att misslyckas!

Mor Matildas rimmade julskinka från Jakobsdals charkuteri är väldigt enkel att tillaga eftersom det enda man behöver göra är att sätta in den i ugnen och ha koll på att den når 70 graders temperatur. Och sedan griljera. Busenkelt och den godaste skinkan jag någonsin ätit hemma i mitt kök.

MOR MATILDAS rimmade Julskinka med griljering

Alla återförsäljare av Mor Matildas rimmade julskinka hittar ni på deras hemsida – klicka här!

1 Mor Matildas rimmade julskinka

GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 80 grader, över och undervärme.
2. Ta bort det yttre svarta nätet. Plastförpackningen (stekpåsen) ska sitta kvar.
3. Lägg skinkan med sin stekpåse i en ugnssäker form.
4. Stick in en köttermometer så att spetsen hamnar i den tjockaste delen.
5. Ställ in formen i ugnen. Undvik att stekpåsen vidrör något värmeelement.
6. Ta ut skinkan när termometern visar 70 grader.
7. Ställ skinkan svalt i någon timma, gärna i kylen.
8. Ta bort stekpåsen och det inre nätet.

Griljering

2 msk sötstark senap eller vanlig senap
1 ägg
1 dl ströbröd

GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 225 grader. Blanda senap och ägg i en skål. Rör om ordentligt.
2. Pensla senapsröran på skinkan (ej undertill).
3. Strö ströbröd över skinkan.
4. Griljera skinkan mitt i ugnen i ca 10 min eller tills den är gyllenbrun på ytan.

Gör så här: Blanda två matskedar sötstark senap med ett ägg. Pensla skinkan. Strö över ströbröd och griljera i ugnen i ca 10 min (225 grader över- och undervärme).
Tips! För den som inte har tid att tillaga julskinkan i flera timmar i ugnen kan köpa en färdigkokt julskinka från Jakobsdals charkuteri. Då behöver man bara griljera skinkan med senap och ströbröd vilket bara tar cirka en kvart. Supersmidigt!

Alla återförsäljare av Mor Matildas rimmade julskinka hittar ni på deras hemsida – klicka här!

Läs mer om Jakobsdals charkuteri här!

Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Du kanske också gillar...

Fler recept...

chokladtryffel recept

Lyxig chokladtryffel som fullkomligt smälter i munnen. Mycket enkel att göra! CHOKLADTRYFFEL! Små men naggande goda och väldigt enkla att göra. Lyxig chokladtryffel som har en len, mjuk härlig chokladsmak. De fullkomligt smälter i munnen. Förvara tryfflarna i en burk med lock i kylskåpet. Godistips: Ljuvligt god mjölkchokladfudge – klicka här för recept! Tips! Följ mig gärna …

0

CHOKLADKOLA RECEPT

Chokladkola recept Ett fantastiskt gott julgodisrecept som ger den helt perfekta kolan, med ljuvlig chokladsmak!Fler goda julgodisrecept hittar du här – klicka här! TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) CHOKLADKOLA recept Ca 30 bitar 50 g smör3 dl strösocker3 dl vispgrädde1 ½ dl ljus sirap2 msk kakao1 nypa salt½ tsk ättiksprit, 12 % (tillsätts på slutet) Garneringflingsalt (frivilligt, kan uteslutas) GÖR SÅ HÄR …

2

knäck

Julens godaste knäck! Ett väl beprövat recept som ger den perfekta knäcken! Det är viktigt att knäcken kokar upp ända till 124 grader så den får rätt konsistens när den stelnar. Använd kulprovet om du inte har någon termometer (men det är inte lika tillförlitligt som en termometer). Läs om kulprovet här! TIPS! Följ gärna …

0

Limma pepparkakshus med baking glue

https://youtu.be/aEWAnAiC7vI Klicka på bilden ovan för att titta på videon som visar hur man använder Dr Oetker Baking Glue. Film & styling: Linda Andersson. I samarbete med Dr Oetker visar jag hur man använder Baking Glue när man limmar ihop t ex ett pepparkakshus. Så lyckas du med Baking glue! Viktigt att tänka på: Om …

0

KIDS BRAND STORE black week 20–70 % på allt

Frida har på sig en favorit; en rosa luvtröja från Gant. Tiger bär en luvtröja från Tommy Hilfiger och Frida en t-shirt från Ralph Lauren. Tigers mössa från Hugo Boss blev en riktig favorit direkt! Mina två yngsta barn, Tiger 13 år och Frida 10 år bakar pepparkakor och provar nya kläder från Kids Brand …

0

SMÖRKRÄMSFYLLDA SAFFRANSBULLAR

I samarbete med Ankarsrum har jag bakat extra saftiga saffransbullar fyllda med en ljuvlig vaniljsmörkrämsfyllning! Baka och njut av världens godaste saffransbullar! Ankarsrum knådar degen och gör glutentrådarna starka och sega vilket ger otroligt saftiga och luftiga bullar. Fakta Ankarsrum– Sedan 1940– Svensktillverkad i Ankarsrum – Hög kapacitet, bunken = 7 liters bunke, kan göra 5 …

0

SKOGAHOLMSLIMPA RECEPT

HEMBAKAD SKOGAHOLMSLIMPA En helt underbar, supersaftig skogaholmslimpa. Ett favoritbröd som håller sig färskt länge och som hela familjen älskar!Tips! Om man inte har några limpformar kan man lägga degen i form av limpor på en plåt av bakplåtspapper och grädda. Limporna blir då lite lägre och plattare, men lika goda!Här hittar du fler goda, enkla …

6

prova glasögon hemma – mister spex

GLASÖGONPROVNING HEMMA HOS MIG Det lutar åt brunmelerade Marc Jacobs eller svarta Gucci-bågar, hemlånade från Mister Spex. När bullarna jäser provar jag glasögon. Kostnadsfritt hemlån av 4 bågar i 10 dagar I samarbete med Mister Spex har jag kostnadsfritt lånat hem 4 bågar i 10 dagar, för att hitta ett år nya läsglasögon. Jag behöver …

0

Nyttiga chokladrutor

Nyttiga, supergoda chokladrutor helt utan socker eller tillsatt fett. Perfekt godis eller ät dem som energibars när du är sugen på något gott. Jag smakade dessa på ett hotell och ingredienserna stod nedskriva på en skylt (men inte mängden). Jag gick hem och testade att baka dem själv och de blev precis lika goda! Tips! Gör hel …

0

SAFFRANSKRANS

Saffranskrans fylld med härliga mandelmassfyllning HEMBAKAD SAFFRANSKRANS som oerhört saftig och god. Den krämiga fyllningen av mandelmassa, smör och kardemumma är makalöst god! Saffranskrans ca 16 bitar ½ g saffran (1 påse) + 1 tsk strösocker
2 ½ dl mjölk, fingervarm25 g jäst1 nypa salt½ dl strösocker
1 ägg50 g smör, rumsvarmt
7–9 dl vetemjöl Fyllning150 g mandelmassa50 g …

0

Lindas julbak

Klicka här för att beställa min nya bok: Lindas julbak! KLICKA HÄR FÖR ATT BESTÄLLA MIN NYA BOK LINDAS JULBAK! JULGODISSAFFRANSBULLARSAFFRANSKAKORPEPPARKAKORJULDESSERTERMJUKA KAKORPAJCHEESECAKEJULBRÖDJA, ALLA JULIGA RECEPT MAN BEHÖVER I JUL! Lindas julbak är en komplett julbakbok med mina favorijultrecept. Alla recept väl beprövade och har steg-för-stegbilder som visar hur man gör. Boken innehåller alla klassiska julrecept …

0

Saffranskaka med mandelmassgömma

Det går lika bra att grädda kakan i en vanlig rund springform, ca 23 cm i diameter. SAFFRANSKAKA MED MANDELMASSGÖMMA En ljuvligt god julig saffranskaka med mandelmassgömmor i. Den är makalöst god, denna saffranskaka! Ät den som den är eller servera med en klick vispgrädde eller glass om du vill servera den som en lyxigare …

1
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x