TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)
KESOBRÖD utan vetemjöl som har en mjuk, lite pannkaksliknande konsistens, men det är supergott! Och varje skiva innehåller bara 2, 3 g kolhydrater. Det här brödet innehåller även protein vilket är bra att få i sig till frukost.
28 kolhydrater för hela smeten
2,3 kH per brödbit
KESOBRÖD UTAN MJÖL lågkolhydrat
12 bitar
5 ägg
500 g Keso, 3 procent
2 tsk fiberhusk
½ tsk salt
2 tsk bakpulver
1 dl havregryn
1 dl mandelmjöl
Obs! Mandelmjölet kan bytas ut mot havremjöl, bovetemjöl eller kokosmjöl (men du ändras kolhydratmängden i brödet)
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 230 grader. Vispa äggen fluffiga med en elvisp. Rör ner resten av ingredienserna och vispa en minut till.
2. Bred ut smeten till en rektangel på en ugnsplåt klädd med bakplåtspapper.
3. Grädda brödet mitt i ugnen i ca 10–12 min tills brödet får en gyllenbrun färg. Låt det svalna på plåten. Skär brödet i rutor med en vass kniv eller klipp 12 stycken rutor med en sax.
Brödet går bra att frysa in. Klipp även bakplåtspappret i rutor och lägg en bit papper mellan varje brödbit innan infrysning, annars fastar brödbitarna i varandra. Brödet är jättegott med smör, ost eller skinka och en paprikaskiva som pålägg.
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)
Kan jag byta ut mandelmjöl mot majsmjöl?
Går bra!