TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)
Den här äppelkakan är ljuvligt god och man kan inte tro att den inte innehåller vanligt socker eller vetemjöl. Istället innehåller den Use Like Sugar som inte påverkar blodsockret och mandelmjöl som innehåller minimalt med kolhdrater. Perfekt för diabetiker och andra som vill äta socker- och mjölfria bakverk!
TILL DIABETIKER: Totalt kolhydrater ca 34 g för hela kakan. 32/12 = 2,8 gam kH för en bit kaka. Alltså, max 3 kolhydrater för en bit kaka, helt otroligt bra för alla som har diabetes eller bara vill äta lite kolhydrater!
Tips! Mandelmjölet går att byta till vanligt vetemjöl, och då kan man också utesluta fiberhusken.
ÄPPELKAKA UTAN SOCKER OCH MJÖL
12 bitar
3 ägg
2 dl Use Like sugar eller lättströ av valfritt märke
1 msk bakpulver
2 tsk fiberhusk
50 g smör, smält
4 dl mandelmjöl
6 st sötmandlar, finhackade (eller hasselnötter)
2 äpplen
Garnering
kanel
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa äggen fluffiga med en elvisp. Tillsätt Use like sugar eller lättströ och vispa lite till.
2. Tillsätt resten av ingredienserna och vispa ihop allt till en slät smet.
3. Häll smeten i en smord och bröad springform, ca 24 cm i diameter (bröa med kokos, eller ströbröd).
4. Hacka sötmandeln. Strö den över smeten.
5. Skala och skiva äpplena. Lägg dem i en ring ovanpå smeten.
6. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 30 min. Låt den svalna i formen. Servera gärna med vispad grädde eller vaniljglass om du vill äta den som dessert. Eller ät den som den är till fikat. Supergott!
Drömgod, familjen älskade den!
Den är jättegod. För att få lite omväxling byter jag ibland ut äpple mot päron eller plomon.