Betalt samarbete med Toppits.
Tunna, spröda chokladkakor toppade med knastrande pärlsocker på toppen. Supergoda och roliga att baka. Välj själv vilken form du vill stansa ut degen i t ex runda, hjärtan, gubbar, granar, stjärnor m m.
Tips! Degen kavlar jag ut mellan två Toppits bakplåtspapper för de har en glidfri yta som gör att pappret inte glider eller flyttar på sig när man kavlar. Och men slipper att degen fastnar på kaveln eller bänken. Det är enkelt att bara dra bort det översta pappret och sedan stansar man ut sina kakor i degen på det undre pappret.
Chokladkakor
1 dl strösocker
4 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl kakao
½ krm salt
200 g smör, rumsvarmt
Garnering
pärlsocker
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda strösocker, vetemjöl och salt i en bunke. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna till en deg. Eller kör ihop degen snabbt i en hushållsmaskin. Låt den vila inplastad i kylen i ca 30 min.
2. Kavla ut degen tunt mellan två stycken Toppits bakplåtspapper (det har en glidfri yta som gör att pappret ligger still och inte flyttar sig när man kavlar).
3. Stansa ut kakorna till en valfri form direkt på bakplåtspappret. (Alla kakor som gräddas på samma plåt måste vara ungefär lika stora så gräddningstiden är densamma).
4. Ta bort degen runt om kakorna (kavla ut den degen igen och gör fler kakor av den).
5. Strö pärlsocker över kakorna.
6. Grädda kakorna mitt i ugnen i 12–14 min. Låt dem svalna på plåten.