Reklam för Ankarsrum Hembakade pizzabullar är bland det godaste som finns! De är perfekta att äta som mellis, till en sallad eller soppa, som tilltugg till en drink och att ha i frysen och ta fram när man är hungrig. Jag har gjort degen i min Ankasrum assistent som knådar glutentrådarna helt perfekta så bullarna jäser bra och blir saftiga, luftiga, höga och goda.
Baka pizzabullar är som om att baka kanelbullar, men med pizzadeg och pizzafyllning! Bullarna går utmärkt att frysa in.
Många tycker det är krångligt att göra egen deg som ska knådas och jäsa. Men inte när man har världens bästa assistent som gör hela jobbet; Ankarsrum! Titta hur lätt det är att tillsätta en ingrediens i taget, i precis samma ordning som jag skrivit receptet. Inget kladd och Ankarsrum gör hela jobbet; blandar, knådar och degen jäser effektivt under jäslocket i bunken.
Medan degen jäser går jag ut med hunden, jobbar med datorn, dammsuger huset eller åker och handlar. Det gör inget om den jäser lite längre i bunken vad som står receptet. Dock är det viktigt att jäsningen på plåten sker enligt tidsangivelsen i receptet. Degen kan också kalljäsa i kylskåpet i 6–10 timmar.
Ni missar väl inte att Ankarsrum är stolt huvudsponsor till Hela Sverige bakar i TV4. Programmet visas varje onsdag kl 21:00. Där får ni inspiration hur assistenten kan användas!
Kolla in Ankarsrums köksmaskiner, olika färger och tillbehör – klicka här!
Pizzabullar
Ca 30–35 st
50 g jäst
8 dl vatten, fingervarmt
2 tsk salt
1/2 dl rapsolja
18–19 dl vetemjöl
Tomatsås (färdigköpt pizzasås går också bra)
3 dl krossade tomater
1 dl tomatpuré
2 msk torkad oregano
Fyllning (eller annan valfri fyllning)
ca 500 g rökt skinka, strimlad
ca 600 g ost, riven
Garnering (kan uteslutas)
färsk oregano eller basilika, hackad
lite flingsalt
GÖR SÅ HÄR
1. Smula ner jästen i bunken på din Ankarsrum Assistent. Tillsätt vatten och sätt igång maskinen på låg hastighet. Tillsätt salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget. Kör maskinen på låg hastighet i 5–8 minuter så att glutentrådarna i degen blir starka. Degens konsistens ska vara smidig, inte för lös och inte för stabbig. Strö lite vetemjöl över degen, sätt på jäslocket och låt degen jäsa i ca 45 minuter.
2. Dela degen i två bitar. Kavla ut varje bit till en rektangel, ca 1 cm tjock.
3. Tomatsås: Blanda ihop krossade tomater, tomatpuré och oregano. Bred ut såsen på degplattorna (färdigköpt pizzasås går också bra).
4. Strö ut skinka, ost och ev. färsk oregano på degplattorna.
5. Rulla ihop degplattorna från långsidan.
6. Skär rullarna i skivor, ca 2 cm breda. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper. Strö över hackad oregano eller basilika och lite flingsalt. Låt dem jäsa i 20–30 min. Sätt ugnen på 250 grader.
7. Grädda bullarna mitt i ugnen i 9– 11 min. Låt dem svalna på ett galler under bakduk.
Kolla in Ankarsrums köksmaskiner, olika färger och tillbehör – klicka här!
Ska baka direkt, ser så himla goda ut!
Det ser så gott och enkelt ut när du bakar. Locket på bakmaskinen är verkligen bra.