Cornflakeschoklad. Små krispiga, ljuvliga chokladpraliner med frasiga cornflakes i chokladen. Så himla goda och mycket lätta att göra själv. Julgodis som verkligen är uppskattat och alla kan göra det själva utan att misslyckas.
Cornflakeschoklad
150 g choklad
3 dl Corn flaket (eller andra krispiga flingor)
GÖR SÅ HÄR
1. Smält chokladen i en skål över vattenbad.
2. Krossa flingorna lite lätt med fingrarna.
3. Rör ner flingorna i chokladen och blanda.
4. Klicka ut chokladsmeten i små formar. Låt dem stelna i kylen.
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!
Vilken choklad använder du?
Olika varje gång. Ta din favoritchoklad. 🙂
Dessa med lite mintessens i är sååå gott!
Det där såg gott ut. Själv gjorde jag med hela Cheerios och mjölkfri choklad. Det blev toppen.
Lät gott med praliner måste testa
Dessa gjorde alltid min mamma och även jag har gjort dem. Gammalt recept som funnits i säkert 50-60 år.