SMÖRGÅSTÅRTA SKAGEN Smörgåstårta är sååå gott och smart att bjuda på när man har gäster och den funkar lika bra som en förrätt, huvudrätt eller på en buffé. Den här tog max 15 minuter att göra och är bland det godaste jag ätit i kategorin smörgåstårtor. Så himla gott och enkelt!
Tips! Gör egen skagenröra eller köp färdig om du vill göra det extra enkelt.
Smörgåstårta skagen
Smörgåstårta skagen
några salladsblad (lägg under bröden)
3 rundlar Jubileumskaka från Polarbröd
800–1 000 g skagenröra (recept klicka här)
Garnering
2 dl creme fraische + 2 tsk riven pepparrot
1 dl skalade räkor
1 dl stenbitsrom eller löjrom
3 kokta ägg
4 skivor gravad lax
1 citron
1 hackad rödlök
dill
GÖR SÅ HÄR
1. Lägg ut några salladsblad på en skärbräda eller en bricka. Lägg på 1 hel rund Jubileumskaka ovanpå salladen.
2. Bred ut hälften av skagenröran.
3. Lägg på ytterligare en rund Jubileumskaka ovanpå skagenröran.
4. Bred ut resten av skagenröra.
5. Lägg på den sista runda Jubileumskakan.
6. Blanda creme fraishce och pepparrot. Bred ut röran på toppen av tårtan.
7. Dekorera med räkor, stenbitsrom, lax, citron, rödlök och dill. Förvara smörgåstårtan i kylskåpet.