En supersmarrig, chokladig, mjuk, kladdig kaka med en krispig chokladganache på toppen. Godare än godast kan jag lova! Bjud på den till fikat, som en efterätt med en klick grädde eller ät den som den är i stället för lördagsgodis.
Obs! Tänk på att inte tillsätta Rice Krispies-flingorna i mjölkchokladganachen innan den kallnat helt och är på gränsen till att stelna lite. Om du tillsätter dem för tidigt kan de bli mjuka av den blöta chokladen!
Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och Facebook: Lindas bakskola
Krispig mjölkchokladkladdkaka
Ca 12 bitar
125 g smör
2 ¾ dl strösocker
3 ägg
4 msk kakao
1 nypa salt
1 tsk vaniljsocker
1 ½ dl vetemjöl
Krispig mjölkchokladganache
1 dl vispgrädde
200 g mjölkchoklad, bruten i bitar
2–3 dl Rice Krispies
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader.
Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda snabbt ihop allt till en slät smet.
2. Häll smeten i en smord och bröad form, 22–23 cm i diameter, med löstagbar kant. Bröa formen med kokos eller ströbröd.
3. Grädda kakan mitt i ugnen i 22–25 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den kallna helt i formen.
4. Krispig mjölkchokladganache: Koka upp vispgrädden i en kastrull. Stäng av värmen och låt chokladen smälta i eftervärmen. Rör om till en slät smet.
5. Låt chokladganachen svalna helt och stelna något innan du rör ner Rice Krispies-flingorna. Om du rör ner dem för tidigt kan de bli sega av den blöta chokladen. Bred ut ganachen på kladdkakan och låt den stelna helt. Skär kakan i bitar med en vass kniv.