Fantastiskt fluffiga, mjuka och goda frallor med sirap i degen. Ett av de saftigaste bröden man kan baka själv kan jag nästan lova.
Här finns fler goda, enkla brödrecept att baka – klicka här!
Tips! Baka grötfrallor – supergoda, saftiga frallor – klicka här för recept!
SIRAPSFRALLOR I SPRINGFORM
16 st (fördelade i två springformar) Gör en halv sats deg om du vill baka ut i en springform.
Deg
50 g jäst
6 dl mjölk, fingervarm
50 g smör, rumsvarmt (eller 1/2 dl rapsolja)
2 tsk salt
1 dl sirap, ljus eller mörk
16–17 dl rågsikt
GÖR SÅ HÄR
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt smör, salt, sirap och rågsikt, lite i taget mot slutet. Rör ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.
2. Ta fram två springformar, ca 24 cm i diameter och lägg i ett bakplåtspapper i varje.
3. Dela degen i två delar. Dela varje bit i 8 bitar.
4. Forma degbitarna till runda bollar och lägg 8 stycken i varje pajform. Strö över lite mjöl och nagga frallorna med en gaffel.
5. Låt dem jäsa under bakduk i ca 20 min. Sätt ugnen på 230 grader.
6. Grädda bröden mitt i ugnen i ca 18 minuter. Knäpp upp formen och låt bröden svalna.
Här finns fler goda, enkla brödrecept att baka – klicka här!