Mjukaste, godaste bröden jag ätit på länge! Limporna blir så vansinnigt saftiga och goda! De här limporna gör succé! Favoritbröd!
Baka fluffiga, mjuka lantbrödsfrallor – klicka till receptet här!
Här hittar du fler goda, enkla brödrecept – klicka här!
LIMPOR I PAPPER
2 st
8 dl vatten, fingervarmt
50 g jäst
1/2 dl rapsolja eller 50 g smör, rumstempererat
1 msk salt
8 dl rågsikt
10–12 dl vetemjöl
Tillbehör:
2 bakplåtspapper
snör som tål ugnsvärme
GÖR SÅ HÄR
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, olja, rågsikt och vetemjöl, lite i taget mot slutet. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter, gärna i hushållsmaskin. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.
2. Dela degen i två bitar. Forma dem till limpor.
3. Lägg ut två bakplåtspapper på köksbänken. Lägg en deglimpa mitt på varje på papper. Strö över lite mjöl och skär 5–6 sneda snitt i degen.
4. Vik båda långsidorna på bakplåtspapprena, ca 4 cm in mot brödet. Knyt ihop ändarna med ugnstråd. Låt limporna jäsa under bakduk i ca 25 min. Sätt ugnen på 230 grader.
4. Grädda bröden mitt i ugnen i ca 35 minuter. Låt dem svalna innan du skär limporna i skivor.
Här hittar du fler goda, enkla brödrecept – klicka här!
Baka fluffiga, mjuka lantbrödsfrallor – klicka till receptet här!
Här hittar du fler goda, enkla brödrecept – klicka här!
Tips! Baka grötfrallor – supergoda, saftiga frallor – klicka här för recept!