Fantastiskt goda, mjuka och saftiga frallor som varmt rekommenderas att baka. Ränderna på ytan gör dem extra snygga. Frallorna går bra att frysa in och ta fram och tina dem till frukost! Går bra att frysa in!
Här hittar du fler goda, enkla brödrecept – klicka här!
Tips! Gör pannkakor med havregryn istället för vetemjöl – klicka till receptet här!
LANTBRÖDSFRALLOR
12 st stora frallor (eller 16 medelstora)
8 dl vatten, fingervarmt
50 g jäst
1/2 dl rapsolja
1/2 dl ljus sirap
1 msk salt
18–19 dl vetemjöl
GÖR SÅ HÄR
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget mot slutet. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter, gärna i hushållsmaskin. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.
2. Dela degen i 12 bitar. Rulla dem till bollar.
3. Lägg frallorna på en plåt med bakplåtspapper. Strö över lite mjöl och skär tre snitt i varje fralla med en vass kniv. Låt dem jäsa under bakduk i ca 25 min. Sätt ugnen på 250 grader.
4. Grädda bröden mitt i ugnen i ca 15 min. Låt dem svalna på ett galler.
Här hittar du fler goda, enkla brödrecept – klicka här!
Här hittar du fler goda, enkla brödrecept – klicka här!
Tips! Baka ljuvliga, snabba bakpulverfrallor – klicka här för recept!