Jag har tagit fram en långpanna/bakform som är helt perfekt att baka bröd, bullar och mjuka kakor i. Den har de perfekta måtten och jag kommer dela massor av bra recept som ni kan baka i denna form! Beställ gärna min suveräna form här – klicka här! Formen leder värmen helt jämnt och gräddningen blir jämnt gräddad i hela kakan.
Reklam för Lindas bakform. Beställ gärna min nya bakplåt här!
FAKTA
”Lindas Favoritplåt” är den perfekta långpannan med spikraka kanter i måtten 25×35 cm som passar de flesta ugnar. Den har allt raka kanter, lätt i vikt, lagom stor, perfekt till bakning men också till matlagning. ”Lindas bakskola” pryder i fin gravyr på undersidan. ❤️ Läs mer om plåten här!
Här får ni ett underbart gott recept på en perfekt kladdig kladdkaka i Lindas ugnsplåt. Servera gärna med vispgrädde eller vaniljglass.
Här hittar du fler recept som passar till Lindas ugnsplåt!
Tips – fler recept att baka i Lindas långpanna:
• Kärleksmums – recept klicka här
• Brytfrallor – recept klicka här
• Brytbröd – recept klicka här
• Klassiska frallor – recept klicka här
KLADDKAKA I LINDAS UGNSPLÅT
En klassiskt, underbar kladdkaka som räcker till många. En kladdkaka kan med fördel bakas dagen före servering, då blir den extra härlig i konsistensen.
350 g smör
7 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
2 krm salt
1 dl kakao
5 dl vetemjöl
6 ägg
Garnering
florsocker
GÖR SÅ HÄR
- Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en stor kastrull. Tillsätt strösockret och blanda. Låt det svalna. Rör ner ägg, vaniljsocker, salt och kakao. Blanda sist i vetemjölet och rör om till en slät smet.
- Häll smeten i Lindas långpanna, ca 25 x 35 cm, klädd med bakplåtspapper.
- Grädda kakan längst ner i ugnen i ca 30 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den kallna i formen. Servera gärna med lättvispad grädde.
Tips!
– Krossa en näve Turkisk pepper-karameller i tillsätt i smeten eller strö ovanpå toppen.
– Grovhacka 200 g choklad och tillsätt i smeten.
Beställ gärna min nya bakplåt här!
Här hittar du fler recept som passar till Lindas ugnsplåt!