Den här kakan slår det mesta. Den är makalöst god och består av tre komponenter: en saftig, mjuk botten, ett täcke av hallon & blåbär och en smulig topping. Hela kakan görs av samma deg vilket gör den väldigt enkel att baka. Både en mjuk kaka och smulpaj på samma gång!
Reklam för Lindas ungsplåt. Beställ gärna min nya bakplåt här!
Min nya ugnsplåt är helt perfekt att baka i! Både mjuka kakor, bröd, tårtor och massor av andra bakverk! Beställ gärna min nya bakplåt här!
LINDAS NYA UGNSPLÅT – FAKTA KLICKA HÄR!
Jag har tagit fram en ungsform/bakform som är helt perfekt att baka bröd, bullar och mjuka kakor i. Den har de perfekta måtten och jag kommer dela massor av bra recept som ni kan baka i denna form! Beställ gärna min suveräna ugnsform – klicka här! Formen leder värmen helt jämnt och gräddningen blir jämnt gräddad i hela kakan och det är lätt att skära likadana snygga bitar när kakan har raka kanter.
FAKTA
”Lindas Favoritplåt” är den perfekta långpannan med spikraka kanter i måtten 25x35 cm som passar de flesta ugnar. Den har allt raka kanter, lätt i vikt, lagom stor, perfekt till bakning men också till matlagning. ”Lindas bakskola” pryder i fin gravyr på undersidan. ❤️ Läs mer om plåten här!
Här hittar du fler recept som passar till Lindas ugnsplåt!
SMULBÄRKAKA
Ca 20 bitar
Bunke 1:
4 dl strösocker
6 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
225 g smör, smält
Bunke 2:
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
3 dl naturell yoghurt eller filmjölk
+ 2 dl havregryn i bunke 1
Garnering:
ca 200 g hallon och blåbär, färska eller frysta
2–3 msk potatismjöl (om du använder frysta bär)
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Blanda strösocker, vetemjöl, bakpulver och smält smör i en stor bunke. Blanda ihop till en smulig deg.
3. Mät upp 3 dl smuldeg och lägg det i en liten bunke och tillsätt 2 dl havregryn (detta ska strös över kakan). Nyp ihop allt ordentligt.
4. Tillsätt vaniljsocker, ägg och yoghurt i den stora bunken. Vispa ihop allt till en jämn smet.
5. Bred ut smeten i Lindas långpanna, klädd med bakplåtspapper, 25 x 35 cm.
6. Blanda hallon och blåbär med potatismjöl om du använder frysta bär. Strö bären jämnt över kakan. Strö över smuldegen från den lilla bunken.
7. Grädda kakan längst ner i ugnen i ca 35 min. Låt den svalna i formen innan du skär den i rutor med en kniv. Servera gärna med vaniljsås eller ät kakan som den är.
Här hittar du fler recept som passar till Lindas ugnsplåt!
Beställ gärna min nya bakplåt här!