SCONES I COSORI AIRFRYER 

Nybakade Scones till frukost är lyx! Och att grädda scones i airfryer är busenkelt. Bröden blir väldigt saftiga, mjuka och helt perfekta! Här hittar du fler recept till Cosori airfryer – klicka här!

JAG HAR FIXAT 2 OLIKA RABATTKODER:

Beställ en Cosori airfryer med 15 procent rabatt!
KOD: LINDA15 eller gratis tillbehörsset värde 999 kr med koden: LINDATB (du måste lägga till tillbehörssetet i varukorgen i kassan och slå därefter in rabattkoden så blir den gratis)

Alla borde ha en Cosori airfryer i sitt kök!

Man kan tillaga det mesta i Cosori airfryer, t ex 
– kött 
– kyckling 
– grönsaker 
– fisk 
– potatis 
– pommes frites 
– baka färskt bröd
– baka kladdkaka
– koka ägg
– baka muffins och mycket, mycket mer!

Beställ en Cosori airfryer med 15 procent rabatt! KOD: LINDA15

SCONES i airfryer 

4 bitar

Om du vill baka grova scones kan du byta ut 2 dl vetemjöl mot rågmjöl eller grahamsmjöl. Det går också bra att tillsätta ca ½ dl blandade frön i degen.

2 tsk bakpulver
3/4 tsk salt
4 dl vetemjöl
50 g smör, rumsvarmt
2 dl filmjölk

GÖR SÅ HÄR

1. Blanda bakpulver, salt och vetemjöl i en bunke. Tillsätt smöret och nyp ihop det med mjölblandningen. Häll ner filmjölken och blanda ihop allt till en deg.

2. Platta ut degen till en rund kaka med mjölade händer på ett bakplåtspapper, ca 15 cm i diameter. 

3. Skär kakan i 4 bitar och nagga med en gaffel.

4. Grädda brödet i 160 grader i 12–14 minuter. 

Här hittar du fler recept till Cosori airfryer – klicka här!

Baka sockerkaka i airfryer – klicka här!

Beställ en Cosori airfryer med 15 procent rabatt! KOD: LINDA15

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!

Sockerkaka i airfryer

REKLAM FÖR ATT BAKA SOCKERKAKA I AIRFRYER – den blir makalöst god, helt perfekt! Och det går mycket snabbare än i vanligt ugn.

Superbra tips! En airfryer drar mycket mindre el än en vanlig ugn och spis vilket är suveränt i dessa tider! Man behöver inte heller förvärma den som en vanlig ugn och det går snabbare att grädda i den. Jämför sockerkaka till exempel: en vanlig sockerkaka tar bara 12–14 minuter att grädda i airfryer istället för 40 minuter i vanlig ugn (tiden kan variera i olika sorters sockerkaksformar).
Här hittar du fler recept till Cosori airfryer – klicka här!

Jag är så glad och nöjd över min Cosori airfryer! Och barnen kan laga mat och baka i den väldigt enkelt!

Rabattkod: Beställ en Cosori airfryer med 15 procent rabatt! KOD: LINDA15

Alla borde ha en Cosori airfryer i sitt kök!

Man kan tillaga det mesta i Cosori airfryer, t ex 
– kött 
– kyckling 
– grönsaker 
– fisk 
– potatis 
– pommes frites 
– baka färskt bröd
– baka kladdkaka
– koka ägg
– baka muffins och mycket, mycket mer!

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!

Beställ en Cosori airfryer med 15 procent rabatt! KOD: LINDA15

SOCKERKAKA

Ca 12 bitar
2 ½ dl strösocker
2 ägg
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
50 g smör, smält
2 dl mjölk

Fyllning (kan uteslutas)
1 dl chocolate chip eller grovhackad choklad

GÖR SÅ HÄR

1. Vispa strösocker och ägg pösigt i en bunke.  Blanda vaniljsocker, bakpulver och vetemjöl och vispa ner det i äggblandningen ihop med smör och mjölk. Blanda ihop allt till en smet.

2. Rör ner chokladen i smeten.

3. Häll smeten i en smord och bröad sockerkaksform med hål i mitten, ca 1 ½ liter.

4. Grädda kakan i 160 grader i ca 14 minuter (tiden kan variera lite beroende på hur sockerkaksformen är formad). Öppna luckan om kakan inte är färdiggräddad så kör du den i några minuter till. Lär känna din ugn! Låt kakan kallna i formen. Stjälp sedan upp den på en tallrik och skär i bitar.

Beställ en Cosori airfryer med 15 procent rabatt! KOD: LINDA15

Här hittar du fler recept till Cosori airfryer – klicka här!

Scones i långpanna

Scones är ett klassiskt, snabbt frukostbröd som inte behöver jäsa. Att baka ut det i långpanna eller på en vanligt ugnsplåt gör det ännu enklare och räcker till många. Frys direkt in de bröd som inte äts upp så blir de som färska om du tinar dem snabbt i mikron.

Här hittar du fler goda, enkla brödrecept – klicka här!

SCONES i långpanna

12 bitar

Tips! Byta ut 2 dl vetemjöl mot rågmjöl eller grahamsmjöl. Det går också bra att tillsätta ca ½ dl blandade frön i degen.

1 msk bakpulver
1 1/2 tsk salt
10 dl vetemjöl
150 g smör, rumsvarmt
5 dl filmjölk (naturell yoghurt eller mjölk)

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 230 grader. Blanda bakpulver, salt och vetemjöl i en bunke. Tillsätt smöret och nyp ihop det med mjölblandningen. Häll ner filmjölken och blanda ihop allt till en deg.

2. Tryck ut degen i en långpanna eller på en ugnsplåt, ca 2 cm tjock. Om du har en stor plåt trycker du inte ut degen i kanterna, utan gör den ca 2 cm tjock.

3. Skär degen i 12 rutor och nagga med en gaffel.

4. Grädda brödet mitt i ugnen i ca 18–20 min. Låt dem svalna på plåten.

Gör frallor av degen istället: Degen kan också delas i 12 bitar och formas till runda frallor. Grädda dem i 250 grader i ca 12-13 min mitt i ugnen.

Morotsbröd i långpanna

Rustika morotsrutor som innehåller både fibrer och morötter som gör brödet extra saftigt och gott. Ett bröd som räcker till många och gör frukosten riktigt lyxig.

Reklam för Lindas ugnsplåt

Detta recept på sirapsfrallor har jag anpassat till min nya ugnsplåt som ni ser på bilden nedan! Beställ gärna min nya ugnsplåt här!

Beställ gärna min nya ugnsplåt här!

Min plåt har perfekta mått för ett bakplåtspapper. Ett vanlig bakplåtspapper passar perfekt i min form.

I min suveräna ugnsplåt bakar jag saftiga sirapsfrallor som blir fantastiskt saftiga och goda när de jäser ihop på ugnsplåten! Jag rekommenderar varmt att baka i denna plåt som jag tagit fram för att exakt denna konstruktion är min favoritplåt! De raka kanterna gör gräddningen jämn och perfekt och materialet leder värmen bra!

Klicka här för att beställa hem plåten och baka! 

Här hittar du fler recept som passar till Lindas ugnsplåt!

Morotsbröd i långpanna

20 st

25 g jäst
5 dl vatten eller mjölk, fingervarmt
1/2 dl rapsolja
2 dl havregryn

3 dl rågmjöl eller grahamsmjöl
2 tsk salt
150 g morötter, rivna
ca 8 dl vetemjöl

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Blanda ner havregryn och rågmjöl och låt blandningen stå i ca 5 min. Tillsätt rapsolja, salt, rivna morötter och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter så glutentrådarna blir starka. Låt degen jäsa under bakduk i 45–60 min. 

2. Tryck ut degen med mjölade händer i Lindas ugnsplåt, ca 25 x 35 cm, klädd med bakplåtspapper. 

3. Skär degen i rutor, 5 x 4 stycken. 

4. Nagga rutorna med en gaffel. Låt degen jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 230 grader. 

5. Grädda brödet mitt i ugnen i 18–20 min. Låt det svalna på ett galler under bakduk.

Här hittar du fler goda, enkla bröd – klicka här!

Hamburgerbröd / frallor

Hamburgerbröd/frallor. De här bröden funkar precis lika bra som hamburgerbröd eller frallor! Ett fantastiskt bra recept som ni verkligen måste baka! Släng in bröden i frysen och ta fram när du ska käka hamburgare eller frukost! Lika gott vilket som!

Här hittar du fler goda, enkla bröd – klicka här!

HAMBURGERBRÖD/FRALLOR

16–20 st

50 g jäst
6 dl mjölk, fingervarmt (eller vatten)
2 tsk
salt
1/2 dl
rapsolja
14–15 dl vetemjöl

Garnering
1 ägg, uppvispat (kan bytas ut mot vatten)
sesamfrön

GÖR SÅ HÄR

1. Smula jästen i en bunke. Tillsätt vatten (eller mjölk() och blanda tills jästen löses upp.

2. Tillsätt salt, olja och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg. Knåda den i några minuter.

3. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min. Jäsningstips: Fyll upp ca 15 cm varmt vatten i diskhon. Ställ bunken i det varma vattnet så jäser degen snabbare. När degen växt till nästan det dubbla är den färdigjäst.

4. Dela degen i ca 16–20 bitar beroende på hur stor bröd du vill ha. Gör runda bollar av degen med mjölade händer. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem, ca 1 1/2 cm tjocka. Låt bröden jäsa under bakduk i ca 20 min. Sätt ugnen på 250 grader.

5. Pensla bröden med uppvispat ägg och strö över sesamfrön.

6. Grädda bröden mitt i ugnen i 10–14 min tills de får lite färg (tiden kan variera lite beroende på storlek).