Gräddkola utan socker Tweek

Jag har gjort en underbar gräddkola utan strösocker med Tweek Toffee Caramel och Corny Crunch på toppen. Gräddkolan i sig påverkar blodsockret minimalt och jag har toppat den med Tweek godis som är mitt favoritgodis och det innehåller 95 % mindre socker än vanligt godis. Ett julgodis som påverkar blodsockret minimalt och om man utesluter Tweek-godiset påverkar det blodsockret mindre.

🌟ERBJUDANDE just nu: GRATIS FRAKT på Tweek godispåsar + att du får EN PÅSE gratis Tweek godis om du handlar för mer än 200 kr på tweeksweets.com Använd koden: LINDA 🌟

FIBERSIRAP är sockerfritt och finns bland bakprylarna. Påverkar inte blodsockret. Finns i olika märken och märket spelar ingen roll.

Gräddkola utan socker Tweet

RECEPT

2 dl vispgrädde
2 dl lättströ av valfri sort
2 dl fibersirap (är sockerfri)
2 msk kakao
25 g smör

Garnering
Tweek Toffee Caramel och/eller Corny Crunch på toppen. 

GÖR SÅ HÄR

1. Tillsätt vispgrädde, lättströ, kakao och fibersirap i en kastrull. Låt det koka upp och bubbla på medelvärme tills smeten börjar tjockna. Temperaturen ska vara 123–125 grader när den är klar. Om du inte har någon termometer ska du se och känna att smeten börjar tjockna. Koka inte med för hög värme för då kan kolan brännas i kastrullen.

2. När smeten börjar tjockna och har nått 123–125 grader tillsätter du smör och rör om. Stäng av värmen.

3. Häll smeten i en liten form, klädd med bakplåtspapper. Låt den kallna. 

4. När smeten kallnat, men fortfarande är mjuk dekorerar du och lägger på ditt favorit Tweekgodis Tweek Toffee Caramel och/eller Corny Crunch. 

5. Ställ chokladfudgen i kylen och låt den stelna i ett par timmar. Skär den sedan i bitar med en vass kniv.

🌟ERBJUDANDE just nu: GRATIS FRAKT på Tweek godispåsar + att du får EN PÅSE gratis Tweek godis om du handlar för mer än 200 kr på tweeksweets.com Använd koden: LINDA 🌟

Tekakor i långpanna

Tekakor i långpanna. Sånt här bröd går inte att köpa! Man måste baka det själv! Saftigare, mjukare bröd får man leta efter. Otroligt härligt frukostbröd som bara trycks ut i en form och gräddas. Så lyxigt!

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!

Tips! Följ Lindas bakskola NYTTIGA RECEPT konto på Instagram – klicka här!

Här hittar du fler goda, enkla bröd – klicka här!

Tekakor i långpanna 

12 bitar

50 g jäst
6 dl mjölk, fingervarm
2 tsk salt
2 msk ljus sirap eller strösocker
75 g smör, rumsvarmt
13–14 dl vetemjöl 

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölk och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, sirap, smör och vetemjöl, lite i taget mot slutet. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda i några minuter.

2. Låt degen jäsa i ca 40 min.

3. Knåda ihop degen och rulla den i vetemjöl. Tryck ut degen i en långpanna, ca 30 x 38 cm, eller på en vanlig ugnsplåt. Nagga hål i degen med baksidan på en elvisp eller en gaffel. 

4. Dela degen i ett rutmönster, 4 x 3 rutor. Låt brödet jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 230 grader. 

5. Grädda brödet mitt i ugnen i 20-24 minuter. Njut av nybakat bröd. Går bra att frysa in.

Här hittar du fler goda, enkla bröd – klicka här!

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!

Tips! Följ Lindas bakskola NYTTIGA RECEPT konto på Instagram – klicka här!

Här hittar du fler goda, enkla bröd – klicka här!

Kladdkaka för 1 person på 1 minut

Ett riktigt toppenrecept när man vill ha kladdkaka blixtsnabbt! Så enkelt och himmelskt gott!!! Det går alldeles utmärkt att göra kladdkaka i mikron.

I kladdkaka som gräddas i ugnen använder man ägg och det kan man göra med denna också, men den blir lite stabbigare då, om man vill ha kladdigare så använd mjölk istället.

Kladdkaka för 1 person på 1 minut

1/2 dl vetemjöl
1/2 dl strösocker
1 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
en nypa salt
1/2 dl mjölk (eller 1 ägg)
1/2 dl smör, smält

GÖR SÅ HÄR

  1. Blanda ihop alla torra ingredienser i en djup tallrik. Tillsätt resten och rör ihop till en smet.

2. Kör på högsta effekt i 40–60 sekunder i mikron. Tiden kan variera eftersom effekten är lite olika i olika ugnen.

När kladdkakan börjar resa på sig lite lätt är den klar. Känn med en sked att den är lätt kladdig. Om den är för kladdig, kör några sekunder till. Om den blir för välgräddad får du prova att köra den kortare tid nästa gång. Lycka till!

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!

Tips! Följ Lindas bakskola NYTTIGA RECEPT konto på Instagram – klicka här!

Havregrynsbröd i stekpanna

Supernyttiga bröd som innehåller havregryn och ägg. Ett suveränt recept där bröden steks direkt i en torr stekpanna. Så enkelt, hälsosamt och gott! Bröden blir lite knapriga på ytan och ett riktigt favoritbröd som jag verkligen rekommenderar!

1 bröd innehåller:
20 g kolhydrater
14 g protein

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!

Tips! Följ Lindas bakskola NYTTIGA RECEPT konto på Instagram – klicka här!

Havregrynsbröd i stekpanna

7 st

7 dl havergryn
1 msk bakpulver
1 tsk salt
5 ägg
1/2 dl vatten

GÖR SÅ HÄR

1. Smula gönder havregrynen lite lätt med händerna i bunken.

2. Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke, rör om. Tillsätt ägg och vatten och blanda till en deg. Låt den stå och dra i 10 minuter.

3. Värm upp en stekpanna på medelvärme. Forma ca 7 runda bollar och platta till dem (en i taget) och lägg dem i en torr stekpanna. Stek i ca 4 minuter på varje sida. Reglera värmen så att de inte bränns.

När gräddningstiden är klar kan du ta upp ett bröd och bryta det på mitten. Om det ser färdiggräddat ut är alla bröd klara. Grädda en stund till om det behövs.

Du kan lyfta på locket efter någon minut och titta på undersidan av  bröden så att de inte bränns, men lyft inte på locket för ofta under gräddningen.

Om du inte har något lock till din stekpanna kan du lägga på folié.

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!

Tips! Följ Lindas bakskola NYTTIGA RECEPT konto på Instagram – klicka här!

Enkla bagels

ENKLA BAGELS Klassiska bagels brukar kokas i vatten före gräddning, men jag har gjort en enklare variant där jag hoppar över det momentet. Ljuvligt goda bröd som passar både frukost, mellanmål, picknick och buffé.

Enkla bagels

12 st
50 g jäst
6 dl vatten, fingervarmt
2 tsk salt
3 msk rapsolja
7 dl rågsikt
ca 7 dl vetemjöl

Garnering
1 ägg, uppvispat
ca 1 dl sesamfrön

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, olja, rågsikt och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidigt deg och knåda den i några minuter. Låt den jäsa under bakduk i ca 40 min.

2. Dela degen i 12 lika stora bitar. Forma dem till bollar med mjölade händer. Tryck ut bollarna till rundlar och gör ett hål i mitten, ca 4 cm i diameter. Lägg dem på på två plåtar med bakplåtspapper (sex på varje plåt).

3. Pensla bröden med ägg och strö över rikligt med sesamfrön. Låt dem jäsa i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader. 

4. Grädda en plåt i taget, mitt i ugnen i ca 18 min. Låt dem svalna på plåten.

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!

Tips! Följ Lindas bakskola NYTTIGA RECEPT konto på Instagram – klicka här!

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!

Tips! Följ Lindas bakskola NYTTIGA RECEPT konto på Instagram – klicka här!