Bloggar Lindas Bakskola Lindas chokladbollar Lindas godis Okategoriserade

Havrebollar / chokladbollar

dagensrecept

Havrebollar eller chokladbollar som de också heter är bland det godaste och enklaste som finns när man är sugen på något sött. De är billiga att göra och ofta har man de ingredienser hemma som behövs. Ett perfekt fredagsmys eller lördagsgodis som räcker till många!

Florsockret går att byta ut till strösocker om man inte har det hemma, men då räcker det med ca 1 dl. Dock ger florsockret bollarna en godare smak, tycker jag.

De här havrebollarna är relativt ljusa med bara 2 tsk kakao i. Den mängden kan man lätt öka till 1–2 msk om man vill ha mer chokladsmak i dem. Ta lite extra kakao i taget och provsmaka för lagom smak!

havrebollar1

havrebollar2Favorithavrebollar som är galet goda och har en rykande åtgång! Man kan tillsätta lite mer kakao om man vill ha lite mörkare färg och tydligare smak. Själv tycker jag det är ljuvligt gott med lite kakao i dessa bollar!

Baka underbart goda fudge brownies – klicka här för recept! 

 

 

 

 

 

 

 

 

Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola

Havrebollar/chokladbollar

Ca 20 st

4 dl havregryn
100 g smör, rumsvarmt
1 dl kokos
2 tsk vaniljsocker
2 tsk kakao
2 msk kaffe
1 ¾ dl florsocker
ca ½ dl vatten

Garnering
kokos 

GÖR SÅ HÄR

1. Blanda alla ingredienser i en bunke. Vispa ihop allt med en elvisp så att smeten blir riktigt kladdig. Anpassa mängden vatten så bollarna blir ganska kladdiga, men de ska ändå hålla ihop bra när de rullas.

2. Gör runda bollar i önskad storlek och rulla dem i kokos. Förvara dem i kylen.

1. Blanda alla ingredienser i en bunke. Vispa ihop allt med en elvisp så att smeten blir riktigt kladdig. Anpassa mängden vatten så bollarna är ganska kladdiga, men de ska ändå hålla ihop bra när de rullas.
1. Blanda alla ingredienser i en bunke. Vispa ihop allt med en elvisp så att smeten blir riktigt kladdig. Anpassa mängden vatten så bollarna blir ganska kladdiga, men de ska ändå hålla ihop bra när de rullas.
2. Gör runda bollar i önskad storlek och rulla dem i kokos. Förvara dem i kylen.
2. Gör runda bollar i önskad storlek och rulla dem i kokos. Förvara dem i kylen.

havrebollar3

havrebollar4

 

 

 

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Choklad- & vaniljmums

Urläcker, saftig och luftig chokladkaka med vaniljglasyr och kokos.

0

Snurrade äggbröd

Duka upp med fantastiska äggbröd på påskbuffén. De kommer garanterat uppskattas för både smak och utseende.

0

Citron- & kokossockerkaka

Frisk och fräsch citronsockerkaka med florsockerglasyr och kokos.

0

Rostbröd / formfranska

Saftig, luftig och makalöst god formfranska med vallmofrön på toppen.

0

Snurrad vanilj- & kanellängd

En maffig och snygg vetelängd med en smarrig vanilj- och kanelfyllning.

0

Amerikansk cookiecake

Kakan med stort K! Makalöst god stekpannekaka smaksatt med farinsocker och krossad choklad.

0

Smuliga hallonrutor i långpanna

Gudomligt goda rutor med frasiga smulor på toppen. Hela kakan görs av samma deg vilket gör den enkel att göra.

0

Morotslimpa med havre

Limporna får en härlig smak från de nyttiga morötterna.

0

Kladdkaka rocky road

Piffa till din kladdkaka á la Rocky Road med marshmallows, dumlekola och cashewnötter

0

Hembakta Maryland Cookies

Spröda, choklad- och hasselnötsfyllda barndomsfavoriter.

0

Snabba frukostbröd med havregryn

Himmelskt goda bakpulverbröd som går snabbt att göra som inte behöver jäsa.

0

Snabb bärkaka

Mycket god och lättgjord kaka som rörs snabbt rörs ihop i kastrullen och kan serveras som efterrätt eller till fikat.

0