LYXIG DESSERT Chokladryffelpaj är alla chokladälskares drömpaj! Mjuk och len chokladfyllning, spröd och smulig i botten och saltet i degen ger ett extra smaklyft. Magiskt gott!
Här kan du köpa en likadan pajform med löstagbar botten, som jag har bakat pajen i! Superbra och användbar till många olika bakverk! Klicka här!
TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept!
Kolla in alla mina enkla och goda steg-för-stegrecept på bloggen här!
Mjölkchokladtryffelpaj
100 g smör
½ dl strösocker
1 ½ dl vetemjöl
2 dl havregryn
½ krm salt
Mjölkchokladkolakräm
3 dl vispgrädde
1 dl ljus sirap
2 dl strösocker
1 msk kakao
½ tsk ättiksprit
50 g smör
150 g mjölkchoklad
Garnering
florsocker (kan uteslutas)
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 200 grader. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna till en smulig deg.
2. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter (en rund springform går också bra). Tryck upp en kant, ca 2 cm hög.
3. Grädda pajskalet mitt i ugnen i ca 20 min. Låt det svalna.
4. Koka upp vispgrädde, sirap, strösocker och kakao. Låt det puttra till 120 grader (använd en digitaltermometer). Det tar ca 15 min. Tillsätt sedan ättiksprit och rör om ordentligt. Stäng av spisvärmen. Tillsätt sist smör och choklad och låt det smälta. Rör om till en slät smet.
5. Häll chokladkolakrämen på pajbottnen. Låt den svalna. Ställ den i kylen för att stelna i ett par timmar. Pudra över florsocker med en tesil före servering.
Här kan du köpa en likadan pajform som jag har (med löstagbar botten) – klicka här!