Bloggar Lindas Bakskola Lindas bullar Okategoriserade

Nutellabullar

dagensrecept2 Nutellabullar7 Nutellabullar1

Supersaftiga och ljuvligt goda vetebullar som är fyllda med en gudomligt god Nutellakräm. Håll koll på bullarna i ugnen mot slutet så att inte fyllningen rinner över kanten vilket kan hända om man gräddar dem för länge. 

Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och Facebook: Lindas bakskola (klicka här)

Nutellabullar

20–24 st

Deg
25 g jäst
3 dl mjölk, ljummen
75 g smör, rumsvarmt
½ dl strösocker
1 nypa salt
7–8 dl vetemjöl

Fyllning
100 g Nutella
30 g Philadelphiaost
2 msk florsocke
15 g smör, rumsvarmt

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke och lös upp den med mjölken. Tillsätt smör, strösocker, salt och vetemjöl, lite i taget. Rör ihop allt till en smidig deg. Strö lite mjöl över ytan och låt den jäsa under bakduk i ca 40 min.

2. Dela degen i 20–24 bitar. Rulla bollar av dem och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Tryck ett hål i mitten med tummen. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.

3. Fyllning: Blanda ihop alla ingredienserna till fyllningen i en skål.

4. Pensla bullarna med ägg och strö över pärlsocker. Tryck till hålet igen om det jäst ihop och lägg en klick Nutellafyllning i varje hål.

5. Grädda bullarna mitt i ugnen i 7–9 min. Håll koll på dem för det går snabbt på slutet. Om de gräddas för länge kan fyllningen rinna över. Låt dem svalna på ett galler.

1. Smula ner jästen i en bunke och lös upp den med mjölken. Tillsätt smör, strösocker, salt och vetemjöl, lite i taget. Rör ihop allt till en smidig deg. Strö lite mjöl över ytan och låt den jäsa under bakduk i ca 40 min.
1. Smula ner jästen i en bunke och lös upp den med mjölken. Tillsätt smör, strösocker, salt och vetemjöl, lite i taget. Rör ihop allt till en smidig deg. Strö lite mjöl över ytan och låt den jäsa under bakduk i ca 40 min.
2. Dela degen i 20–24 bitar. Rulla bollar av dem och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Tryck ett hål i mitten med tummen. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.
2. Dela degen i 20–24 bitar. Rulla bollar av dem och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Tryck ett hål i mitten med tummen. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.
3. Fyllning: Blanda ihop alla ingredienserna till fyllningen i en skål.
3. Fyllning: Blanda ihop alla ingredienserna till fyllningen i en skål.
4. Pensla bullarna med ägg och strö över pärlsocker. Tryck till hålet igen om det jäst ihop och lägg en klick Nutellafyllning i varje hål.
4. Pensla bullarna med ägg och strö över pärlsocker. Tryck till hålet igen om det jäst ihop och lägg en klick Nutellafyllning i varje hål.
5. Grädda bullarna mitt i ugnen i 7–9 min. Håll koll på dem för det går snabbt på slutet. Om de gräddas för länge kan fyllningen rinna över. Låt dem svalna på ett galler.
5. Grädda bullarna mitt i ugnen i 7–9 min. Håll koll på dem för det går snabbt på slutet. Om de gräddas för länge kan fyllningen rinna över. Låt dem svalna på ett galler.

Nutellabullar3Nutellabullar5

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Klassisk chokladfudgetårta

En riktig klassiker med en lite kladdig chokladbottnen och en härligt krämig chokladfudge på toppen. En kaka man alltid kan bjuda på utan att misslyckas!

0

Pizzalimpa med ost & skinka

Supersaftig och god limpa med pizzafyllning. Perfekt till utflykten!

0

Philadelphiabullar med kanel

Underbara bullar som räcker till många och är busenkla att göra.

0

Pannacottapaj med vit choklad & hallonsås

Ljuvlig pannacottapaj med vit choklad på en smarrig, smulig botten.

0

Vit chokladmoussetårta med jordgubbar

Lätt kladdig chokladbotten, jordgubbar och vit chokladmousse. Allt som behövs för en perfekt tårta!

0

Amerikansk cookie med choklad & kola

Segmjuk cookie i jätteformat, fylld med hackad choklad och Dumlekola – supersmarrig!

0

Spröda hallongrottor

Spröda och ljuvligt goda syltkakor som är roliga att göra.

0

Vit chokladkladdkaka med hallongrädde

Urläcker, god vit chokladkladdkaka med fräsch och fluffig hallongrädde.

0

Enkel focaccia

Lättbakat & saftigt buffébröd som bara behöver jäsa en gång.

0

Ananaskärleksmums

Fräscha, saftiga ananasrutor med läcker glasyr och ananas på toppen.

0

Krispig mjölkchokladkladdkaka

Läcker mjölkchokladkladdkaka med crunchig chokladganache på toppen.

0

Mjölkchokladscheesecake med maränger

Läcker, fryst dessert som kan göras ett par dagar före servering.

0