Bloggar Lindas Bakskola Lindas hallon Lindas pajrecept Okategoriserade

Smulig hallon- & chokladpaj

dagensrecept hallonchokladpaj3

– Den godaste pajen jag någonsin ätit, sade min 16-årige son när jag bakade den här hallon- & chokladpajen! Ett bra betyg som jag håller med om! Både hallon och choklad på en smulig bottnen är perfekt! Om man inte vill ha choklad på pajen går det bra att skippa den och göra en läcker, smulig hallonpaj. Lika gott det! Men personligen tycker jag chokladen gör pajen extra läcker och god. Servera den gärna med en klick vaniljsås eller vaniljglass.

Gör hemgjorda, ljuvligt goda gräddbullar – klicka här för recept!
Gör hemgjorda, ljuvligt goda gräddbullar – klicka här för recept!

Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och Facebook: Lindas bakskola

Smulig hallon- & chokladpaj

ca 12 bitar

Fyllning
ca 400 g hallon
2–3 tsk potatismjöl

1–2 msk strösocker

Smuldeg

3 dl vetemjöl

1 dl havregryn

¾ dl strösocker

1 nypa salt

125 g smör, rumsvarmt 

Garnering
150 g mörk eller ljus choklad, grovhackad

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 225 grader. Blanda hallon med potatismjöl och strösocker och bred ut dem i en smörd pajform, ca 24–26 cm i diameter.

2. Smuldeg: Häll mjöl, havregryn, socker, salt och smör i en bunke. Nyp ihop alla ingredienserna med fingrarna till en smulig deg.

3. Fördela smuldegen över bären.

4. Grädda pajen längst ner i ugnen i ca 30 min.

5. Hacka chokladen grovt och strö den över pajen när den fortfarande är varm. Låt den svalna.

1. Sätt ugnen på 225 grader. Blanda hallon med potatismjöl och strösocker och bred ut dem i en smörd pajform, ca 24–26 cm i diameter.
1. Sätt ugnen på 225 grader. Blanda hallon med potatismjöl och strösocker och bred ut dem i en smörd pajform, ca 24–26 cm i diameter.
2. Smuldeg: Häll mjöl, havregryn, socker, salt och smör i en bunke. Nyp ihop alla ingredienserna med fingrarna till en smulig deg. Tillsätt chokladen.
2. Smuldeg: Häll mjöl, havregryn, socker, salt och smör i en bunke. Nyp ihop alla ingredienserna med fingrarna till en smulig deg. Tillsätt chokladen.
3. Fördela smuldegen över bären.
3. Fördela smuldegen över bären.
4. Grädda pajen längst ner i ugnen i ca 30 min.
4. Grädda pajen längst ner i ugnen i ca 30 min.
5. Hacka chokladen grovt och strö den över pajen när den fortfarande är varm. Låt den svalna.
5. Hacka chokladen grovt och strö den över pajen när den fortfarande är varm. Låt den svalna.

 

hallonchokladpaj5 hallonchokladpaj2

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Hemgjorda korvbröd

Saftiga och mjuka bröd som gör korven extra god och är mycket billigare än köpta.

0

Runt vitlöksbröd

Saftigt, mjukt bröd med en härlig vitlökssmak. Det passar bra till middag, buffé och picknick.

0

Snabba grahamsfrallor

Servera rykande färska frallor på ca 20 min!

0

Mjuka kanelbullerutor

Sockerkaksrutor med en ljuvligt god kanelbullesmak. Servera gärna med vispgrädde & hallon.

0

Kladdkaka med chokladganache & cashewnötter

En riktig chokladbomb för chokladälskaren, toppad salta nötter som ger ett härligt tuggmotstånd.

0

Tunnbröd i stekpanna

Mjuka, goda tunnbröd som gräddas i stekpanna.

0

Kalljäst råglimpa

Rustik, god och kalljäst limpa som jäser över natten och serveras nygräddad till frukost.

0

Knådfria kalljästa frukostbullar

Gör degen på kvällen och kalljäs degen i kylen över natten. Servera nygräddade, varma bröd till frukost!

0

Knaprigt fröknäcke

Nyttigt, gott och knaprigt fröknäcke som passar alla tillfällen.

0

Morotstekakor

Saftiga frallor med nyttiga och goda morötter i degen.

0

Kanelbullekladdkaka

Det bästa av två världar – kladdkaka & kanelbulle i ett.

0

Citronkladdkaka

Frisk & syrlig kladdkaka som verkligen smälter i munnen.

0