Bloggar

Morotsmuffins

morotsmuffins6

MOROTSMUFFINS Rivna morötter gör muffinsarna extra saftiga & goda! Riktig smarriga, härliga muffins som är enkla att baka.

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här)

Morotsmuffins

Ca 12 st

2 morötter (eller 1 stor)
2 ägg
2 dl strösocker
2 tsk bakpulver
1 ½ tsk kanel
¾ tsk kardemumma
3 dl vetemjöl
1 dl rapsolja

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Skala och riv morötterna fint.

2. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Blanda bakpulver, kanel, kardemumma och vetemjöl. Rör ner det ihop med oljan i äggsmeten. Blanda till en slät smet.

3. Fyll ca 12 muffinsformar till ¾ med smet. Jag har använt en muffinsplåt för då håller de formen bättre, men det går bra även utan form.

4. Grädda muffinsarna mitt i ugnen i 13–15 min. Låt dem svalna i formarna.

1. Sätt ugnen på 180 grader. Skala och riv morötterna fint.

1. Sätt ugnen på 180 grader. Skala och riv morötterna fint.

2. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Blanda bakpulver, kanel, kardemumma och vetemjöl. Rör ner det ihop med oljan i äggsmeten. Blanda till en slät smet.

2. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Blanda bakpulver, kanel, kardemumma och vetemjöl. Rör ner det ihop med oljan i äggsmeten. Blanda till en slät smet.

3. Fyll ca 12 muffinsformar till ¾ med smet. Jag har använt en muffinsplåt för då håller de formen bättre, men det går bra även utan form.

3. Fyll ca 12 muffinsformar till ¾ med smet. Jag har använt en muffinsplåt för då håller de formen bättre, men det går bra även utan form.

4. Grädda muffinsarna mitt i ugnen i 13–15 min. Låt dem svalna i formarna.

4. Grädda muffinsarna mitt i ugnen i 13–15 min. Låt dem svalna i formarna.

morotsmuffins5 morotsmuffins7 morotsmuffins8

Hämta fler
Something is wrong. Response takes too long or there is JS error. Press Ctrl+Shift+J or Cmd+Shift+J on a Mac.

Glöm inte att följa mig på
Facebook

Pinterest
@lindasbakskola

Instagram
@lindasbakskola