En riktigt saftig och god sockerkaka som innehåller ingredienser som man ofta har hemma. Den piffas till med rivet äpple och kanel som gör den extra saftig och smakrik.
Så blir sockerkakan luftig
När man bakar en sockerkaka är det viktigt att man skapar och blandar in luftbubblor i smeten så att den koldioxid som bildas från bakpulvret under gräddningen har någonstans att ta vägen. Detta gör man genom att vispa ägg och strösocker pösigt. Ägget innehåller lecitin som som hjälper till att skapa luftbubblor. Koldioxiden fastnar då i bubblorna som bildas under vispningen och kakans volym växer och blir luftig.
Här hittar du fler ljuvligt goda recept med äpplen – klicka här!
Här hittar du alla recept i Linda bakskola!
Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och Facebook: Lindas bakskola
Vill du ha fler bra recept från Lindas bakskola – köp Lindas bakböcker med nya, härliga recept som också har steg-för-stegbilder som visar hur man göra! Klicka här och beställ!
Äppelsockerkaka med kanel
12–14 bitar
Rivet äpple i smeten gör kakan oerhört saftig och god.
2 ägg
2 dl socker
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
3 ½ dl vetemjöl
100 g smör, smält
1 dl mjölk
1/2 tsk kanel
1 äpple utan skal, rivet
Garnering
florsocker
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke.
3. Tillsätt bakpulver, vaniljsocker och vetemjöl. Rör om. Blanda ner det smälta smöret och mjölken och tillsätt det i smeten. Vispa ihop allt till en slät smet.
4. Smörj och bröa en sockerkaksform, ca 1 ½ liter. Pudra lite av kanelen i botten.
4. Riv äpplet på den grova sidan på ett rivjärn.
5. Blanda ner äpplet och resten av kanelen i smeten. Häll sedan ner den i formen.
6. Grädda kakan längst ner i ugnen i 35-40 min. Låt den svalna i formen innan du stjälper upp den på en tallrik och skär den i bitar. Pudra gärna lite florsocker på kakan före servering.
Här hittar du fler ljuvligt goda recept med äpplen – klicka här!