Den här kladdkakan med Rocky Road-smaksättning är helt amazing!!! Tar man en bit vill man äta upp hela kakan!
Rocky Road-fyllningen består av minimarshmallows, dumlekolor och cashewnötter. Sött och salt i en salig blandning – makalöst gott!!! Om man inte vill ha alla ingredienserna i kakan är det bara att utesluta det man inte gillar. Det går också bra att strunta i fyllningen och bara göra en klassisk kladdkaka för receptet är utsökt!
En av de godaste, läckraste kladdkakorna som finns! Fylld med minimarshmallows, Dumlekola och salta cashewnötter – en perfekt kombination som man bara kan älska!
Baka underbara Fudge Brownies – klicka här för recept! Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola eller Facebook: Lindas bakskola
Kladdkaka rocky road
Ca 12 bitar
Oemotståndligt god kladdis med en ljuvlig blandning av sött och salt.
150 g smör
3 dl strösocker
3 ägg
4 msk kakao
1 ½ dl vetemjöl
1 nypa salt
2 tsk vaniljsocker
Fyllning:
ca 1 dl minimarshmallows
ca 18 st dumlekola, skuren i bitar
ca ¾ dl salta cashewnötter, delade på mitten
Garnering:
florsocker
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Smörj en form med löstagbar kant, 22–24 cm i diameter med smör och bröa den.
3. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna i kastrullen och blanda snabbt ihop allt till en slät smet. Blanda ner minimarshmallows och dumlekola
4. Häll smeten i formen. Strö cashewnötterna jämnt över kakan.
5. Grädda kladdkakan mitt i ugnen i ca 20 min. Anpassa gräddningstiden efter hur kladdig du vill ha den.
6. Låt kladdkakan kallna i formen. Pudra över lite florsocker före servering.