Förstklassiga, chokladdoppade mintkakor som fullkomligt smälter i munnen. Jag dekorerade mina mintkakor med strössel i form av ätbara silverstjärnor, men det kan man skippa om eller dekorera med något annat fint strössel.
Tips! Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola
Mintkakor
26–30 st
1 äggvita
3–4 droppar pepparmintsarom
1 tsk vaniljsocker
5 dl florsocker
200 g mörk choklad
Garnering
ev strössel
GÖR SÅ HÄR
1. Vispa äggvitan till ett skum. Droppa i pepparmintsolja.
2. Tillsätt vanilj- och florsocker. Blanda ihop allt till en fast men smidig massa. Degen ska gå att kavla ut.
3. Strö florsocker på bakbordet och kavla ut massan, ca ¾ cm tjock. Gör den inte för tunn för då blir kakorna svåra att doppa i chokladen.
4. Stansa ut runda kakor, ca 3 cm i diameter med t ex en tyll, ett litet glas eller liknande. Knåda ihop resterna av degen och kavla ut den på nytt. Lägg mintkakorna på ett bakplåtspapper och låt dem stelna en stund.
5. Smält chokladen över vattenbad. Doppa mintkakorna i chokladen och lägg dem på en skärbräda täckt med ett bakplåtspapper. Strö ev. över lite strössel. Låt chokladen stelna. Förvara dem i kylen i en burk med tätslutande lock.