De här frallorna är underbart goda och går fort att göra. Perfekta att slänga ihop när man snabbt vill ha nybakat bröd! Det går att byta ut fröna till valfria frön. Brödet är också gott på buffén, till en sallad eller en varm soppa.
Tips! Grahamsmjölet kan bytas ut mot rågmjöl eller vanligt vetemjöl. Linfröna kan bytas ut mot valfria frön.
Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och Facebook: Lindas bakskola (klicka här)
Snabba grahamsfrallor med linfrön
Ca 12 st
1 msk bakpulver
1 tsk salt
1 dl grahamsmjöl
½ dl linfrön, krossade eller hela
6 dl vetemjöl
100 g smör, rumsvarmt
3 dl filmjölk
Garnering
ca 1 msk linfrön, krossade eller hela
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 250 grader. Blanda bakpulver, salt, grahamsmjöl och vetemjöl i en bunke. Tillsätt smöret och nyp ihop det ordentligt med mjölblandningen. Häll ner filmjölken och blanda ihop allt till en lite kladdig deg.
2. Dela degen i ca 12 bitar och forma runda bullar med mjölade händer.
3. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem lite. Strö över linfrön.
4. Grädda bröden mitt i ugnen i 11–14 min. Låt dem svalna på plåten.