LYXIG CHOKLADTRYFFEL med kanelsmak! Små men naggande goda och väldigt enkla att göra. De har en len, mjuk härlig chokladsmak som är en av höjdpunkterna på godisbordet. De fullkomligt smälter i munnen. Förvara tryfflarna i en burk med lock i kylen.
Ljuvligt godis som passar lika bra att servera till kaffet eller slå in dem i celofanpapper och ge bort i present.
Tips!
Blanda rivet apelsinskal i tryffelsmeten. Det ger en läcker, härlig julsmak!
Tips! Följ mig gärna påInstagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola
Kanel- & chokladtryffel
10–15 st1 ¼ dl vispgrädde
200 g mörk choklad av god kvalitet (ej blockchoklad)
2 tsk smörGarneringkakao
kanelGÖR SÅ HÄR1. Koka upp vispgrädden i en kastrull. Stäng av värmen direkt när den börjar bubbla.
2. Bryt chokladen i bitar i en skål. Tillsätt smöret och kanelen.
3. Häll grädden över chokladen.
4. Blanda ihop allt till en chokladkräm. Ställ den i kylen för att stelna.
5. Forma runda bollar av chokladsmeten (ta gärna hjälp av två teskedar) och rulla dem i en blandning av kakao och kanel. Förvara dem i kylen i en burk med lock.
[caption id="attachment_38671" align="" width="860"] 1. Koka upp vispgrädden i en kastrull. Stäng av värmen direkt när den börjar bubbla.[/caption]
[caption id="attachment_38672" align="" width="860"] 2. Bryt chokladen i bitar i en skål. Tillsätt smöret.[/caption]
[caption id="attachment_38673" align="" width="860"] 3. Häll grädden över chokladen.[/caption]
[caption id="attachment_38674" align="" width="860"] 4. Blanda ihop allt till en chokladkräm. Ställ den i kylen för att stelna.[/caption]
[caption id="attachment_38676" align="" width="860"] 5. Forma runda bollar av chokladsmeten (ta gärna hjälp av två teskedar) och rulla dem i kakao. Förvara dem i kylen i en burk med lock.[/caption]
Hemgjord Bounty är himmelskt gott. Bounty är kanske egentligen inget julgodis, men för mig har det blivit en julfavorit! Här får ni enkla steg-för-steginstruktioner hur man gör de smarriga konfektbitarna. Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och Facebook: Lindas bakskola BOUNTY 25–28 st 50 g smör, smält3 dl riven kokos2 dl florsocker1 tsk vaniljsocker½ dl vispgrädde …