Ljuvligt spröda småkakor doppade i härlig choklad! Förvara kakorna i en burk med tätslutande lock.
Här hittar du fler goda kakrecept som är enkla att baka – klicka här!
Chokladdoppade strasskakor
Ca 20 st
125 g smör, rumsvarmt
½ dl florsocker
1 msk vaniljsocker
1 dl potatismjöl
1 ¼ dl vetemjöl
Garnering
ca 75 g mörk choklad, smält (ljus går också bra)
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop smör, florsocker och vaniljsocker i en bunke. Tillsätt potatismjöl och vetemjöl, lite i taget, och blanda ihop allt till en smidig deg.
2. Dela degen i ca 20 bitar. Rulla dem till bollar.
3. Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem.
4. Grädda kakorna mitt i ugnen i 14–15 min. Låt dem svalna på plåten.
5. Doppa halva kakan i smält choklad. Lägg dem på ett bakplåtspapper och låt chokladen stelna (gärna i kylen). Förvara kakorna i en burk med tätslutande lock.