Oerhört spröda småkakor med ett täcke av choklad och kokos! Strasskakor består av en kakdeg som blir oerhört spröd och fullkomligt smälter i munnen. Potatismjölet i degen gör att konsistensen blir så härlig. Förvara kakorna i en burk med tätslutande lock.
Strasskakor med choklad & kokos
Ca 20 st
125 g smör, rumsvarmt
½ dl florsocker
1 msk vaniljsocker
1 dl potatismjöl
1 ¼ dl vetemjöl
Garnering
ca 75 g mörk choklad, smält (ljus går också bra)
kokos
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop smör, florsocker och vaniljsocker i en bunke. Tillsätt potatismjöl och vetemjöl, lite i taget, och blanda ihop allt till en smidig deg.
2. Dela degen i ca 20 bitar. Rulla dem till bollar.
3. Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem.
4. Grädda kakorna mitt i ugnen i 14–15 min. Låt dem svalna på plåten.
5. Bred ut smält choklad på kakan med en tesked. Strö över kokos. Låt chokladen stelna (gärna i kylen).