Saftiga, supergoda frallor fyllda med ost och tacoköttfärs. Perfekta att äta till lunch, mellis, på buffén eller till en sallad. Frys in och ta fram vid behov eller ät dem nybakade då de är som allra godast. Om du fryser in dem är det gott att värma upp dem försiktigt i mikron så osten smälter lite (inte för länge för då kan brödet bli segt och torrt).
Tacobullar
Ca 16 st
½ pkt jäst
2 dl vatten, fingervarmt
2 dl mjölk, fingervarm
1 ½ tsk salt
1 msk rapsolja
10–12 dl vetemjöl
Fyllning
200–250 g tacoköttfärs (färdigstekt)
200–250 g ost, riven
Garnering
1 ägg, uppvispat
GÖR SÅ HÄR
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 40 min.
2. Dela degen i ca 16 bitar och rulla dem till bollar.
3. Tryck ut bollarna till rundlar, ca 10 cm i diameter.
4. Lägg köttfärs och riven ost på rundlarna.
5. Nyp ihop rundlarna till bollar.
6. Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i ca 20 min. Sätt ugnen på 250 grader.
7. Pensla bullarna med ägg.
8. Grädda tacobullarna mitt i ugnen i 8–10 min.