ÄLSKADE MARÄNGER! Otroligt spröda, läckra maränger som är gjorda med bara 2 ingredienser: florsocker och äggvita! Sötmandeln på toppen ger dem extra goda och crunchiga. Maränger ska gräddas på låg värme i ugnen, ca 100 grader för att bli spröda, genomgräddade och behålla sin vita färg. Om man gräddar dem på för hög värme blir de gulbruna i färgen. Förvara dem i torrt i en burk med tätslutande lock.
Tips!
Maränger är goda att äta som de är eller som topping på glass eller tårta. Ringla gärna lite smält choklad över dem så blir de extra goda.
Mandelmaränger
Ca 30 st
3 äggvitor
3 dl florsocker
Garnering
ca 7 sötmandlar, finhackade
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 100 grader. Blanda florsocker och äggvitor i en rymlig rostfri skål. Ställ skålen över ett sjudande vattenbad och vispa massan pösig i ca 5 min.
2. Ta bort skålen från vattenbadet och fortsätt vispa tills smeten är fluffig och fast.
3. Spritsa marängerna på en plåt med bakplåtspapper. Strö över sötmandel.
4. Grädda marängerna mitt i ugnen i ca 1 ½ tim. Stäng av värmen och låt dem stå kvar och kallna i eftervärmen.